szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Medget Rahimkulov Magyarországon élő orosz üzletember, az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) tulajdonosa Magyarország leggazdagabb embere, a második helyezett a listán Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója - derül ki a Népszabadság szerdai számából.

A Népszabadság Rt. által készített, a 150 leggazdagabb magyart bemutató kiadványáról szóló cikk szerint az orosz üzletember vagyona 83 milliárd forint, míg az OTP első embere 60 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

Mögöttük a tavalyi "győztesek" állnak: Demján Sándor, a Trigránit Fejlesztési Rt. elnöke 50 milliárd forinttal, Várszegi Gábor, a Fotex alapítója és fő tulajdonosa 48 milliárd forintos vagyonnal és Széles Gábor, a Videoton Holding és a Műszertechnika Rt. első embere, aki a közelmúltban szerzett 25 százalékos részesedést a Magyar Hírlap című napilapban. Széles Gábor magánvagyonát a kiadvány 45 milliárd forintra taksálja.

A napilap cikke szerint magyar még a száz leggazdagabb kelet-európai közé sem jutott be, pedig szinte nincs olyan ország a térségben, amely ne képviseltetné magát a mezőnyben. Ezt egyebek mellett azzal magyarázzák, hogy a tényleges és a látható vagyon között jelentős az eltérés Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Bill Gates továbbra is a leggazdagabb

A Forbes magazin immár 24 éve publikálja az Egyesült Államok leggazdagabb embereinek a listáját. A tavalyi összesítéshez képest idén a legtehetősebbek vagyona 125 milliárd dollárral növekedett. A leggazdagabb még mindig a Microsoft vezér, Bill Gates.

Gazdaság

Svájc vezeti a leggazdagabb országok listáját

A Világbank legfrissebb gazdagsági tanulmánya szerint - amely a természeti erőforrásokat és a környezetvédelmet is figyelembe veszi egy adott országban - a világ leggazdagabb országa Svájc, 648 241 dolláros egy főre jutó "vagyonnal". A második helyezett Dánia, a harmadik Svédország.

Világ

Magyarok a leggazdagabb romániaiak között

A Capital című lap idén is elkészítette a háromszáz leggazdagabb román állampolgár listáját. Tavaly óta 55 újabb személy lépett be a dollármilliomos kiváltságosok klubjába, az első helyen nyolcszázötvenmillió dollárral egy volt légionárius áll.

MTI Világ

Abramovics a leggazdagabb orosz

A Forbes magazin összeállítása szerint Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgócsapatának milliárdos tulajdonosa Oroszország leggazdagabb embere.

Gazdaság

Harc a leggazdagabbak top 100-áért

Saját, a száz legvagyonosabb magyart felsoroló összeállítással áll elő decemberi számában a Manager Magazin. A top 100-at a Ringier - a Magyar Hírlap tulajdonosa - ugyanakkor az idén is kiadja. Az összeállításra a hvg.hu értesülései szerint öten is „pályáztak”.

hvg.hu Világ

A világ leggazdagabb uralkodói

Fidel Castro, II. Erzsébet és a Thaksin Shinawatra. Mi a közös bennük? Vagyonuk évtizedek, néhol évszázadok óta megvan. Ennek ellenére nem szerepelnek a világ leggazdagabb embereinek listáján, mert nem kapitalista keretek közt tettek szert mesés vagyonukra.

MTI Világ

Még vagyonosabbak lettek a leggazdagabb britek

A "szupergazdagok" még a korábbinál is gazdagabbak lettek 1997, a Tony Blair vezette munkáspárti kormány hatalomra jutása óta - állítja hétvégi számában a New Statesman című brit baloldali hetilap, hivatalos statisztikai adatokra hivatkozva.

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan

A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan