szerző:
hvg.hu

Nem zökkenőmentes az ATV átalakítása: az idén januárban elfoglalt, az egykori Kőbánya mozi felújított épületében kialakított új székházban a műszaki munkákat még nem fejezték be, és csúszik Friderikusz Sándor érkezése is.

Friderikusz. Jő, ha jőni kell
© Marton Szilvia
Friderikusz a jelek szerint legkorábban február 20-ától kerül a képernyőre, heti hat alkalommal jelentkező politikai magazinjával. Az adó szakmai átalakításával és az új műsorszerkezet kidolgozásával megbízott Szabó Stein Imre vezérigazgató-helyettestől január elején vált meg a menedzsment. Állítólag személye nem felelt meg Friderikusznak, aki jelezte: nem fogadja el Szabó Steint szakmai felettesének. Az ATV a korábban a közszolgálat televízióban dolgozó Vadász Mihályban találta meg Szabó Stein utódát, aki mint programigazgató koordinálhat a jövőben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Kistafírozták az ATV-t – de miből?

Egyelőre rejtély övezi, ki állja az ATV feljavításának, Friderikusz szerződtetésének, a jelentős új székház-beruházásnak a költségeit. A fáma szerint szocialista indíttatású befektető nyúlt a zsebébe.

MTI Itthon

Az MTV felmondott Friderikusznak

A Magyar Televízió Rt. vezetése 2005. október 10-én arról tájékoztatta írásban Friderikusz Sándort, hogy a továbbiakban nem tart igényt munkájára sem műsorvezetőként, sem szerkesztőként a közszolgálati televízió műsoraiban - közölte a köztelevízió. A műsorvezető azt válaszolja, a tévé döntését sajnálatosnak tartja, ha éppen nem is magára nézve.

MTI/hvg.hu Média

Friderikusz levegőért kapkod: közel 2,5 millió dollárt fizethet

Összesen 214 millió forint kártérítés, továbbá tíz millió forint perköltség megfizetésére kötelezte a Friderikusz Produkció Kft.-t a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében. A kamatokkal és a perköltséggel együtt Friderikusz cégének közel 2,5 millió dollárt kellene fizetnie. A kft. jegyzett tőkéje azonban a cégjegyzék adatai szerint mindössze 3 millió forint. Friderikusz "levegőért kapkod".

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Imádni fogja ezt a karórát – amíg meg nem tudja, mennyibe kerül

Imádni fogja ezt a karórát – amíg meg nem tudja, mennyibe kerül

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin