Három arany, egy ezüst és két bronz a délelőtti magyar éremtermés. A tegnapi hősök ma is vitézkednek!

Olvassa cikkeinket a vb-ről!
A kapitány portréja. Itt!
A vb marketingjáról. Itt!
A doppingről és a jövőről. Itt!
A megnyitóról. Itt!
Az ezres előfutamokról. Itt!
Az ötszázas előfutamokról. Itt!
Az ezres középdöntőkről. Itt!
Az ötszázas középdöntőkről. Itt!
A kétszázas selejtezőkről. Itt!
Az ezres döntőkről. Itt!
Abban mindenki megegyezett, akinek nem veszett el a maradék valóságérzékelése, hogy a tegnapi nap megismételhetetlen csoda volt, az isteni kegyelem pillanatnyi kiáradása hozta el, hogy a magyarok szentistván előtt egy nappal hat ezres számot is megnyertek. (Meg persze a versenyzőink felkészültsége és lelkesültsége.) Ekkora aranyesőre nem számíthattunk az ötszázas, és különösen nem a kétszázas döntőkön.

Azért aranyok, ezüstök, bronzok ma is csurrannak-csöppennek. Itt vannak mindjárt a most is verhetetlennek tűnő nők, akik hat héttel ezelőtt a racicei Eb-n a kilenc számban nyolc aranyat és egy ezüstöt söpörtek be. A tezaurálás hasznos dolog, ezt nem csak a bankárok, de a sportolók is tudják, nyilván ők is minél több nemesfémet akarnak felhalmozni. Itt volt még mindkét, tegnap ezren győztes K. und K. párosunk: Kozmann és Kolonics, illetve Kammerer és Kucsera, a két duó akár ötszázon is odaérhetett, de sokkal nehezebb versenyre számíthattak, mint szombaton. Azért az éremre mindenképpen esélyük volt.

A hvg.hu versenyszámról versenyszámra követte az eseményeket:

Kenu-egyes: Az egyetlen ötszázas B-döntősünk Mike Róbert a negyedik helyen ért célba, így összesítésben a 13. helyen fejezte be a versenyt. Vb-újoncunknak biztosan lesz még jobb világversenye. A döntőt az ezret ellazsáló orosz klasszis, Opaljev nyert meg az ukrán Csabán és a kínai Ven-jan előtt.

Férfi kajak-egyes: A világbajnoki mezőny idén nagyon más erősségű, mint a hat héttel ezelőtti Eb-jé. Erről Európa-bajnokunk, Benkő Zoltán is tud majd mesélni: kihajtotta magát, és mégis csak a hatodik helyett sikerült megcsípnie. A győztes a lengyel kolosszus, Marek Twardowski lett, hajszállal megelőzve az orosz Riakovot és a német Altepostot.

Női kajak-egyes: Benedek Dalmát sokan féltették az elnyűhetelen Idemtől, és az előfutamok során az olasz meg is verte Simon Miklós tanítványát. Rozsnyói Kati néni azonban már pénteken megnyugtatta a hvg.hu tudósítóját: Idem príma versenyző, de képtelen lesz legyőzni Benedeket. És igaza lett: a magyar kajakos egy hajóhosszot vert tapasztalt riválisára, akit a végén még egy kínai is veszélyesen megközelített. De ez már a magyar közönséget nem izgatta: öröm a köbön, megvan a hetedik!

Kenu-kettes: Újabb magyar érem. Kozmann és Kolonics az általuk gyengébbnek tartott számukban bronzot szerezett szívszaggató hajrával. Győztes az orosz, második a német duó.

Férfi kajak-kettes: Újabb bronz, ezt most Kammarer és Kucsera vívta ki. Győztes, persze, mint mindig, az ezen a távon verhetetlen német Rauhe-Wieskötter-duó, második a kanadai páros.

Női kajak-kettes: Talán ez a legerősebb száma Kovács Katalinnak és Janics Natasának. A fene tudja. Most mindenesetre egy hajóhosszal verték a teljes élmezőnyt. Arany a jutalmuk és a közönség fülrepesztő ovációja. 

Kenu-négyes: a magyar "öregfiúknak" az ötödik helyet sikerült elcsípni az élvezetes versenyben. A Csabai-Pulai-Novák-Fürdök-kvartett mindegyik tagja jóval túl a harmincon még világszínvonalon lapátol, igaz, a véghajrájuk már nem a régi. A fehéroroszokat, a lengyelket és románokat nem sikerült leszorítani a dobogóról.

Férfi kajak-négyes: Fájó pont volt eddig, hogy ezüstünk még nem volt a szegedi vb-n. Hát most már van! A magyar kvartett szépen versenyezve szerezte meg a második helyet. A szlovákok biztosan nyertek.

Női kajak-négyes: Biztos győzelemre számítottunk, aztán két percig, a hivatalos eredményre várva, lerághattuk a körmünket. De a lényeg, megvan a kilencedik magyar arany! A mieink mentek-mentek, de a németek az istennek se akartak leszakadni róluk. Na, majd az utolsó ötvenen - gondoltuk magabiztosan. De ott sem, sőt még közelebb zárkóztak a mieinkhez. De nem eléggé! Ez meleg volt! De a szívünknek annál kedvesebb ez a viktória.

A magyarok 18 döntő után kilenc arannyal, egy ezüsstel és három bronzzal toronymagasan vezetik az éremtáblázatot. Éremgyűjtésre még délután a kétszázas finálékban is módjuk lesz versenyzőinknek!

Zádori Zsolt / Maty-ér

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Mindegyik magyar nő a döntőben

A délelőtti ezres előfutamok legkellemesebb híre, hogy győzelemmel tért vissza Vajda Attila, aki a válogatók alatt súlyos balesetet szenvedett. A magyarok mindegyike továbbjutott, a női egységek mindegyike egyenesen a döntőbe. Tudósítás számról számra a délelőtti futamokról.

Itthon

Kajakra mennek a doppinggal

Nulla toleranciát hirdetett a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elnöke a doppingolókkal és az őket segítőkkel szemben. A magyar szövetség elnöke óvatos derűlátással néz a regatta elé, legalább egy vb-arany megszerzésében reménykedik. A közönség ennél jóval többen bízik. A hvg.hu a Maty-éren.

hvg.hu Itthon

Szobrot Kovácsnak és Janicsnak!

A mai középfutamok után, a hétvégi 18 döntőben 16-ban lesz magyar egység. És a formák alapján hazai éremeső várható a szegedi kánikulában.

Itthon

Az ötszáz is, bizony, dalolva ment

Az ötszázas előfutamokkal folytatódott a vb első napja. A magyarok ezekben a versenyszámokban sem voltak esélytelenek, és mindenki megugrotta a lécet. A hvg.hu a helyszínről tudósított.

Itthon

Gyorshalálfutamok továbbélő magyar esélyekkel

A délelőtt a kétszáz méteres versenyeké volt a szegedi vb-n. Egy híján az összes magyar egység bejutott a holnapi döntőkbe. Délután kilenc ezerméteres döntőt rendeznek, nyolcban ott lesznek a mieink is.

Itthon

Győzedelmes K. und K. párosok

Ma valóra válthatják döntős álmaikat a magyarok: délelőtt rendezik az ezres, délután az ötszázas elődöntőket.

Itthon

Magyar szenvedélybetegség: a megnyitó ünnepély

A kajakosok, kenusok korán fekvő, korán kelő népek. Ezt nem ártott volna figyelembe venni a szegedi kajak-kenu-vb megnyitó ceremóniája rendezőiek sem. Ettől eltekintve meglepően szeriőz és összességében nívós volt a szerda esti ünnepély.

Mindkét magyar váltót kizárták a korcsolya Eb döntőjéből, Liu Shaolin szerint oktalanul

Mindkét magyar váltót kizárták a korcsolya Eb döntőjéből, Liu Shaolin szerint oktalanul

Magyarok is nyertek az Annie-díjátadón

Magyarok is nyertek az Annie-díjátadón

Ma döntenek a győriek Borkai Zsolt utódjáról

Ma döntenek a győriek Borkai Zsolt utódjáról

Biztonságosnak számít a helikopter, amellyel Kobe Bryanték lezuhantak Kaliforniában

Biztonságosnak számít a helikopter, amellyel Kobe Bryanték lezuhantak Kaliforniában

A legjobbakat ne a legnagyobb problémákra, hanem a legnagyobb lehetőségekre állítsuk

A legjobbakat ne a legnagyobb problémákra, hanem a legnagyobb lehetőségekre állítsuk

Hét kameráról álmodik a Xiaomi, és mind a keretből bújna elő

Hét kameráról álmodik a Xiaomi, és mind a keretből bújna elő