szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A DBR Metró Projekt Igazgatóság rajzpályázatot hirdet kisiskolások számára Barátom a Metró címmel, és egyúttal lehetőséget biztosít arra, hogy felső tagozatos osztályok ellátogassanak az Etele téri Információs Központba.

A BKV ZRt. igazgatósága szeretné bemutatni azt, hogyan épül a metró, Budapest elmúlt harminc évének legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása. Minderre azért van szükség, hogy még több gyerek, szülő és pedagógus ismerje meg, hogyan épül egy világváros, mi történik egy nemzetközileg is ismert beruházáson, egyszóval: hogy közelebb kerüljön hozzájuk a metróépítés folyamata, munkálata.
 
Mindez egyedülálló lehetőséget biztosít az érdeklődő fiatalok számára. Reméljük, hogy a pályázatra minél több diák jelentkezik majd. A pályázat fővédnöke: Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, aki az iskolaigazgatóknak szóló levelében azt írta, hogy a mostani általános iskolás korosztálynak a "városi közlekedésében éppolyan természetes lesz ennek a vonalnak a megléte, mint számunkra a kis földalatti, vagy a 2-es és a 3-as metró". Hozzátette, hogy az elkészült alkotások később ugyanolyan kortörténeti dokumentumok lesznek, mint az idősebb korosztály Hogyan élünk 2000-ben? rajzai.
 
Rajzolni minden gyermek szeret, az alkotás beindítja a fantáziájukat, képzelőerejüket. Ezért hirdetjük meg a rajzpályázatot, hiszen így ezt a hatalmas beruházást a gyermekek számára elérhetővé, megérthetővé, és főleg szerethetővé tehetjük. A pályázatra általános iskolás osztályok jelentkezését várjuk, metróépítéssel, metróval való utazással kapcsolatos témában.
 
Egy osztályból tetszőleges számú diák adhat be rajzot az osztálya nevében. A pályamunkák tetszés szerinti technikával és méretben készülhetnek. A zsűri tagjai többek közt közismert művészek lesznek. Az egy osztályból leadott rajzokat együtt értékeljük, azaz osztályokat díjazunk, nem egyéneket. Korosztályonként az első három helyezett osztály értékes jutalmat nyer, illetve a legjobb alkotásokat kiállítjuk. A fődíjat az osztályok egy éven belül bármikor felhasználhatják egy előre egyeztetett, tetszőleges időpontban.
 
Fődíj: három egynapos hajókirándulás a Dunán, BKV jegyek az egész osztály számára. A II. díj: értékes könyvjutalom, mozijegyek, BKV jegyek. A III. díj: belépő a BKV Deák téri Múzeumába, BKV jegyek. A rajzpályázatra jelentkezni a 4-es metró honlapjáról letölthető, illetve a budapesti általános iskolák számára kiküldött jelentkezési lappal lehet. A pályamunkákat elektronikusan és postai úton is be lehet küldeni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!