szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt a diósdi kettős gyilkosság, az Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás és a százhalombattai olajlopások ügyében a Pest Megyei Főügyészség - tudatta a vádhatóság.

A vádirati tényállás szerint a Diósdon történt kettős emberölés egyik sértettje figyelte és videóra rögzítette a Mol százhalombattai finomítójából történt lopásokat, ezért a vádlottak utasítást adtak bűnszervezetben tevékenykedő társaiknak, hogy öljék meg a sértettet és a kíséretében lévő társát is. A cselekményt 2005 márciusában P. Sándor ötödrendű és K. Ferenc hatodrendű vádlottak hajtották végre.

Évekkel ezelőtt a bűnszervezet tagjai fegyverrel támadtak meg pénzszállító autót az Egér úton, illetve a Szerémi úton. Az Egér úti támadásnál 72 millió 43 ezer forintot zsákmányoltak.

Támadást intéztek a Kereskedelmi és Hitel Bank XIX. kerületi és az Inter-Európa Bank III. kerületi fiókja ellen is. Az Inter-Európa Bankban meglőtték a biztonsági őr lábát és másfél millió forintot raboltak.

A bűnszervezet számára nagyobb mennyiségű lőfegyvert és lőszert tárolt a lakásán Cz. Attila elsőrendű vádlott.

Cz. Attila, P. Sándor, K. Ferenc és a kilencedrendű K. Antal vádlottak az üzemanyag-forgalmazással foglalkozó és érdekeiket sértő legális cégek ellen is felléptek, az egyik vezetőjére hatszor rálőttek, a sértett azonban életben maradt.

A bűnszervezetben tevékenykedő vádlottak súlyos bűncselekményeik elkövetését pontosan megtervezték és a bűncselekmények elkövetése után gondoskodtak a bizonyítékok eltüntetéséről is.

A Pest Megyei Főügyészség Cz. Attila és 18 társa ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Bírósághoz kedden.

A százhalombattai olajlopások ügyében a múlt évben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be, s mivel a százhalombattai olajlopások részben jelen üggyel is összefüggnek, a vádiratban a két ügy egyesítésére tett indítványt a főügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Olajlopás-diósdi kettős gyilkosság

Különösen nagy értékre, bűnszövetkezetben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás miatt emelt vádat tavaly a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség Szövő Károly és 21 társa ellen, akik 2004 decembere és 2005 áprilisa között a Mol százhalombattai olajfinomítójából több ízben loptak üzemanyagot. Farkas Józsefet, és Kiss Norbertet 2005. március 31-én holtan találták Diósd határában az Audijuk mellett. A rendőrség kiderítette, meggyilkolták őket, mert húszmillió forintot követeltek a hallgatás fejében. A két ügy összekapcsolódik.

Vélemény

Kik állnak a diósdi kettős gyilkosság mögött?

Távozik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról a diósdi kettős gyilkosság nyomozását vezető Varga Béla százados. Okát nem árulták el. A HVG legutóbbi számában megjelent, A Koszi-Klán és rendőri szálak című cikkből kiderül, magas beosztású rendőrök neve is szerepel az ügy aktáiban; a gyilkosság gyanúsítottjai –mint vallották – üzleti, illetve baráti kapcsolatban álltak különböző beosztású rendőrökkel.

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában