szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az autópályán keresztül haladó gyalogost gázoltak el hétfő reggel az M5-ös autópálya 25-ik kilométerszelvényénél, a Szeged felé vezető oldalán, Gyál magasságában - közölte Lukács Anita, a Rebisz szóvivője.

Egy román férfi és 29 éves menye Szeged felé haladt az M5-ös autópályán, amikor defekt miatt Gyálnál megálltak. Mialatt a férfi a kereket cserélte, az autóban ülő nő észrevette, hogy egy tolvaj a hátsó ülésről kiemeli a táskájukat, majd elfut. A nő a nyomába eredt, de míg a tolvajnak sikerült átfutnia az autópályán, a fiatal nőt egy autó elgázolta, majd két másik autó is keresztülhajtott rajta - mondta el a korábbi információt kiegészítve Lukács Anita. Hozzátette: a baleset miatt elrendelt autópályazárat 11 óra előtt feloldották.

Az éjszaka folyamán tizennégy személy gépkocsi ütközött ugyancsak az M5-ön, Balástya külterületén, a Szeged felé vezető oldalon, a 156-os kilométerszelvénynél. Az esetnek 9 könnyű sérültje van, zöme romániai állampolgár. Az útnak ezt a szakaszát szinte teljesen jégpáncél borította. A forgalmat a 146-os kilométerszelvénynél elterelték és a 182-es kilométerszelvénynél engedték vissza. A pálya bal oldalát egy időre ugyancsak lezárták, hogy a pályát jégmentesítsék, és a további, ilyen jellegű baleseteket megelőzzék. A pályazár mintegy tíz órás volt az M5-ösnek ezen a szakaszán - mondta el a Rebisz szóvivője.

Az elmúlt 24 órában negyvenen sérültek mega csúszós utakon bekövetkezett balesetekben, a tűzoltók pedig száz esetben végeztek műszaki mentést, javarészt e balesetek miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő hajnalban.

Dobson Tibor elmondta, hogy a Veszprém megyei Csatárhegyen hétfőre virradóra kigyulladt egy kétszintes épület, egy idős férfi a lángok között halálát lelte.

Záhonynál változatlan maradt a helyzet, továbbra is több kilométeres sorban vesztegelnek a kamionok a magyar-ukrán határhoz vezető úton - fűzte hozzá a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Lovagi címet kaphat Lewis Hamilton

Lovagi címet kaphat Lewis Hamilton

WHO-követ: Ha Európa megint elszúrja, jön a harmadik hullám

WHO-követ: Ha Európa megint elszúrja, jön a harmadik hullám