szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ajánlatkérő eredménytelennek nyilvánította a kormányzati negyed felépítésére kiírt közbeszerzési eljárást - mondta Görözdi György miniszterelnöki megbízott az, miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közleménye szerint az eredményről tájékoztatták az ajánlattevőt.

Az MNV Zrt. közleménye szerint a kormányzati negyed felépítésére kiírt közbeszerzési eljárás hivatalos eredményét az ajánlatkérő Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 2007. december 29-én meghozta, azonban már nem volt lehetősége erről tájékoztatni az ajánlattevőt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amely a Kincstári Vagyoni Igazgatóság általános jogutódja, Szuhanyik Zoltánt, a bíráló bizottság elnökét kérte fel, hogy hivatalosan tájékoztassa az ajánlattevőt a közbeszerzési eljárás eredményéről.
   
Görözdi György miniszterelnöki megbízott, hogy az ajánlatkérő a közbeszerzést azért nyilvánította eredménytelennek, mert előre nem látható és elháríthatatlan ok (vis maior) következtében beállt lényeges körülmény miatt a szerződés megkötésére - illetve megkötése esetén a szerződés teljesítésére - az ajánlattevő nem lenne képes. Az előre nem látható és elháríthatatlan ok az, hogy a kormány "megállította" a kormányzati negyed beruházását és nem biztosított forrást a megépítésére - mondta a miniszterelnöki megbízott.
   
Széll Csaba, az egyetlen érvényes ajánlatot tevő konzorcium egyik tagja, az Europolis Kft. ügyvezetője (a másik tag a KÉSZ Kft.), hogy az eredmény indoklása nem segítette a kormányzati negyed "megállítási okának a megértését". A cég szakértői vizsgálják a kialakult helyzetet, többek közt az esetleges jogorvoslat lehetőségét is.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kormányzati negyed: így reagáltak a pártok

Az SZDSZ üdvözli a kormánykabinetnek azt a döntését, amellyel megállítja a kormányzati negyed beruházását. A Fidesz azt követeli, hogy nevezzék meg a felelősöket, míg az MDF szerint egészet ígértek, azonban negyed sem lett belőle.

MTI Itthon

Kormányzati negyed nélkül is rehabilitálják a Nyugati környékét

A kormányzati negyed építésének felfüggesztése ellenére megmaradt a tágabb cél: a főváros Nyugati pályaudvar környéki rozsdaövezetének rehabilitálása, amelynek előkészítésére ez év végéig kapott megbízást miniszterelnöki megbízottként Görözdi György.

Majdnem mindenhol előre sorolják a tanárokat az oltási tervben, nálunk nem

Majdnem mindenhol előre sorolják a tanárokat az oltási tervben, nálunk nem

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában