szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új szakállamtitkári posztot hoznak létre a Pénzügyminisztériumban, amelynek betöltője a minisztériumok közötti együttműködésért és a házon belüli egyeztetésért lesz felelős – erősítették meg a Pénzügyminisztériumban.

A pénzügyminiszter megtette javaslatát a koordinációs szakállamtitkári poszt létrehozására a miniszterelnöknek – mondta Pichler Ferenc, a PM szóvivője. A posztot a tervek szerint Csáky Bernadett, Veres János eddigi kabinetfőnöke tölti majd be – tette hozzá a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hogyan védekezett Veres miniszter a meghallgatáson?

Október végén a parlament költségvetési bizottsága meghallgatta Veres János pénzügyminisztert, az „irányítása alatt álló Bogát-Ferr Kft. áfacsalása ügyében”. Az ülésről felvett – egyelőre nem hitelesített – jegyzőkönyv rövidített változatát megspékeljük lábjegyzeteinkkel, amelyek hol ellentmondanak a miniszter válaszainak, hol kiegészítik azokat. A dőlt betűkkel jelölt, keretes jegyzeteket a szövegbe illesztettük.

MTI Itthon

Szerencsejáték: Fidesz kontra Veres

A Fidesz azt indítványozza, hogy 2009-től a Szerencsejáték Zrt.-nek játékadó címén a költségvetésbe befizetett 41 milliárd forintjából 11 milliárdot a felsőoktatási, 30 milliárdot pedig egészségügyi fejlesztésekre fordítsák, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására. A pénzügyminiszter szerint az ellenzék nem talált új forrást a megszűnő bevételek pótlására.

MTI Gazdaság

Veres: veszélyes lehet az önkormányzatok eladósodása

Ha a konvergenciaprogramban rögzített, GDP arányosan 3,2 százalékos eredményszemléletű hiányt el kívánjuk érni 2009-re, akkor nem engedhető meg, hogy "normál" években a GDP 0,4-0,5 százalékát, választási években 0,7-0,8 százalékát tegye ki az önkormányzatok egyenlegének romlása - mondta Veres János pénzügyminiszter az Országgyűlés Európai Ügyek bizottságának ülésén.