szerző:
MTI

Jelentkezzenek a Il Ferro-ügy károsultjai az igényérvényesítésre létrehozott pertársaságnál, hogy visszakaphassák pénzüket - mondta Hunyadfalvi Balázs, a pertársaság jogi képviselője pénteken, sajtótájékoztatón.

A jogi képviselő szerint visszaszerezhetik a regisztrációs díj néven befizetett összeget azok, akik még időben, azaz egy-két hónapon belül jelentkeznek az e célra létrehozott pertársaságnál a [email protected] e-mailcímen - esetleg a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságánál. A pertársaság jelenleg körülbelül százötven tagból áll, de a károsultak száma elérheti a nyolcezret is - mondta az ügyvéd.

Mi is az Il Ferro-ügy?
A hvg.hu korábban részletesen foglalkozott az Il Ferro-üggyel, legelső írásunkat itt olvashatják, a továbbiakat itt találják, és például itt. Az autóreklámokkal foglalkozó cég autósokkal kötött szerződéseiben azt vállalta, hogy havi 40-50 ezer forint reklámozási juttatást fizet a gépkocsikon elhelyezett matricákért. Az autósoknak előzőleg ehhez több százezer forintos úgynevezett regisztrációs díjat kellett fizetniük.
A különösen jelentős értékre - 700 millió forintra - elkövetett csalás, sikkasztás és pénzmosás miatt nyomozó vám- és pénzügyőrség egy-két hónapon belül benyújtja a vádiratot a Fővárosi Bírósághoz, így később, a károsultaknak kedvező bírósági döntés esetén lehetőség nyílik arra, hogy visszakapják pénzüket - mondta az ügyvéd. Erre az a nemrég lefoglalt vagyontömeg (több ingatlan és nagy értékű autó) nyújthat fedezetet, amelynek értéke több mint 150 millió forint. A büntetőeljárásban a regisztrációs díj (180 ezer-333 ezer forint) polgári jogi igényként érvényesíthető. Az elmaradt haszon, vagyis a szerződésben szereplő, az autón elhelyezett reklám után járó juttatás (havi 40-50 ezer forint) pedig egy későbbi polgári peres eljárásban érvényesíthető - ismertette a részleteket Bense László Erik, a pertársaság másik jogi képviselője.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007 július közepén indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, számviteli rend megsértése miatt. Később - a beszerzett bizonyítékok alapján - a nyomozást kiterjesztették további bűncselekményekre, így sikkasztásra, csalásra is. A rendelkezésre álló adatok szerint a kft. vezetői az ügyfeleik által befizetett összegek jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából, készpénzben felvették, majd sajátjukként rendelkeztek vele. 

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
automenedzser.hu Autó

Testőrökkel védi magát az Il Ferro vezetője

Júniusban fizet ügyfeleinek az Il Ferro - legalábbis ezt ígéri az autóreklámokkal foglalkozó cég vezetője, aki testőrökkel védi magát, miután a napokban állítólag megfenyegették. A cégvezető az előző tulajdonosok által elkövetett hibákat és a konkurencia támadásait okolja azért, hogy nem tudnak fizetni nyolcezer ügyfelüknek. Több, a cég tevékenységével kapcsolatos lényeges kérdésre azonban továbbra sem ad választ, üzleti titokra hivatkozva.

MTI Autó

Hátrahagyta ügyfelei szerződését az Il Ferro, a rendőrség lefoglalta

Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán; a szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyi igazolványszámok is vannak - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában, kedden este. Az iratokra a Híradó stábja talált rá, egy interjút követően.

hvg.hu Itthon

Őrizetben az Il Ferro egyik volt tulajdonosa

Őrizetbe vették a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. egyik volt tulajdonosát, egy ember ellen pedig elfogató parancsot adtak ki, mivel alapos a gyanú arra, hogy a cég vezetői az ügyfeleik által befizetett összegekről, mintegy 700 millió forintról a sajátjukként rendelkeztek.

MTI Itthon

Il Ferro-ügy: százharminc károsult lép be a pertársaságba

Eddig az Il Ferro-ügy százharminc károsultja tett szándéknyilatkozatot arról, hogy belép a pertársaságba; a leendő felperesek azt szeretnék elérni, hogy az Il Ferro fizesse vissza a befizetett díjakat, valamint a megígért havi összegeket késedelmi kamattal együtt - írta a hétfői Magyar Hírlap.

MTI Itthon

Elrendelték a nyomozást az Il Ferro-ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében – közölte a rendőrség sajtóügyeletese.

automenedzser.hu Autó

Van-e átfedés a Hírautó és az Il Ferro között?

Elhatárolódott az autóreklámmal foglalkozó és a rendőrség által is vizsgált Il Ferro Kft.-től a hasonló profilú Hírautó Kft., amelynek vezetője hangsúlyozta: a két cég között „semmilyen jellegű összefonódás nincs”. Csakhogy a két társaság közötti kapcsolatra számos jel utal. A legkirívóbb ezek közül az, hogy a Hírautó kreatív igazgatója az Il Ferro Kft. korábbi tulajdonosának a testvére.

automenedzser.hu Autó

Gyanús jelek az Il Ferro körül: hol a pénz?

A reklámautókat kínáló Il Ferro korábbi tulajdonosai közül ketten már voltak büntetve; egyiküket csődbüntett megalapozott gyanúja miatt is eljárás alá vonták - derült ki egy hvg.hu birtokába került magánnyomozói feljegyzésből. Ez azért is érdekes, mert a cég több ezer ügyfele több mint egy hónapja egy fillért sem látott az autómatricák után járó reklámdíjakból, noha az Il Ferrónál korábban megígérték, fizetnek. S miközben idehaza egyre több ügyfél bukja el autóját és válik adóssá, újabban már román autókon is látható az Il Ferro matricája.

hvg.hu Autó

Vizsgálja a rendőrség az Il Ferrót

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Osztálya a "reklámautókat" kínáló Il Ferro Kft. ügyében – tudta meg a hvg.hu a BRFK sajtóügyeletén, ahol azt az információnkat is megerősítették, hogy egy rendőr már korábban kezdeményezte ezt az eljárást, akkor azonban a BRFK még nem lépett az ügyben. Az Il Ferro több ezer ügyfelének nem fizeti a beígért reklámdíjat.

HavariaPress Itthon

Szakértőkkel vizsgálják az Il Ferro-iratokat

Szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség azt a nagy mennyiségű iratot, amelyet tegnap az Il Ferro járműreklámos céggel kapcsolatban álló egyik vállalkozás telephelyén fedeztek fel - értesült a HavariaPress.

hvg.hu Autó

Hogyan fajult idáig az Il Ferro-ügy?

Miért hagyta hidegen a szaksajtót az Il Ferro fénykorában? És a hatóságokat? Milyen sajtókapcsolatai voltak a reklámautósoknak? Hogyan próbált bejutni a rendőrség egy sajtótájékoztatóra? A reklámautós biznisz körüli furcsaságokat elsőként feltáró újságíró mesél. Szubjektív krónika az „évszázad üzletéről”.

automenedzser.hu Autó

Nem fizet az ingyenautók után az Il Ferro

Március végéig biztosan nem fizet több ezer ügyfelének az Il Ferro Kft. - írja keddi számában a Népszabadság. Elsőként a hvg.hu írt az "ingyenautókat" kínáló cégről még tavaly decemberben, megkérdőjelezve annak hosszútávú működését.

MTI Itthon

Il Ferro: a rendőrség a könyvvizsgálókra vár

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) várhatóan csütörtökön vagy pénteken kapja meg az igazságügyi könyvszakértő véleményét az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében elrendelt nyomozásban.

Újabb helyen bukkannak majd fel reklámok a Facebookon

Újabb helyen bukkannak majd fel reklámok a Facebookon

Tanácsokat adna dizájnbetonnal világhírűvé vált házaspár

Tanácsokat adna dizájnbetonnal világhírűvé vált házaspár

Rájöttek a tudósok, miért alszanak egyre rosszabbul a fiatalok

Rájöttek a tudósok, miért alszanak egyre rosszabbul a fiatalok

Oroszország és Szerbia szerelmet vallottak egymásnak Belgrád felszabadításának 75. évfordulója alkalmából

Oroszország és Szerbia szerelmet vallottak egymásnak Belgrád felszabadításának 75. évfordulója alkalmából

Visszanéztek az időben a csillagászok, miután találtak ehhez egy trükkös megoldást

Visszanéztek az időben a csillagászok, miután találtak ehhez egy trükkös megoldást

Csillagászati összeget, 150 milliárd forintot fizethetnek a South Park jogaiért

Csillagászati összeget, 150 milliárd forintot fizethetnek a South Park jogaiért