szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eredeti tervekhez képest jelentős késéssel ugyan, de talán még ebben az évben megvásárolhatja a honvédelmi tárca az afganisztáni magyar misszió ellátásához szükségesnek tartott pilóta nélküli felderítő repülőgépeket - írja a hétfői Népszabadság.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a lapnak elmondta, hogy az év végéig beszerezhetik a pilóta nélküli robotrepülőgépeket.

A kis hatótávolságú, alapvetően felderítésre használható robotrepülők megvásárlását még 2006-ban kezdeményezték, ám a nyílt közbeszerzési eljárás sikertelennek bizonyult. Így a tartományi újjáépítési csoport az eredeti elképzelésekhez képest legalább másfél év késéssel kaphatja meg az új technikát.

A jogszabályok lehetővé teszik, hogy a minisztérium haditechnikai eszközök vásárlásánál eltérjen a közbeszerzés általános szabályaitól, és most ezt teszik. A szaktárca két érvényes ajánlatot kapott, és a szállítót közülük választják majd ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Új terepjárókat kap az afganisztáni magyar misszió

Új felszerelést kap az afganisztáni magyar újjáépítési csoport (PRT): az Egyesült Államok mintegy harminc terepjárót ajándékoz a magyar honvédségnek - jelentette be Szekeres Imre honvédelmi miniszter hétfőn Szolnokon az ötödik afganisztáni váltás ünnepélyes búcsúztatásán.

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő