szerző:
Roma Sajtóközpont
Tetszett a cikk?

Felpofoztatta egymással három tízéves diákját a káli iskolaigazgató, mert a gyerekek előzőleg „csúnya szót” írtak a helyi zöldséges árjegyzék-táblájára - adta hírül a Roma Sajtóközpont. Az oktatási biztos példátlannak tartja az esetet, és azonnali vizsgálatot ígér. Az ombudsman szerint egymással veretni a pedagógusnak kiszolgáltatott gyereket akár súlyosabb megítélés alá is eshet, mint ha a tanár személyesen ütne.

Felpofoztatott egymással három gyereket a káli általános iskola igazgatója, mert azok az előző nap délutánján hazafelé „csúnya” szót írtak fel a helyi zöldséges utcán álló árjegyzék táblájára – értesítették a Roma Sajtóközpontot (RSK) a szülők. A Heves megyei település iskolájának egyik pedagógusa tanóráról összeszedett egy tucatnyi „gyanús” ötödikes gyereket, akiket elvitt a zöldségeshez „szembesítésre” – mesélte az egyik érintett gyerek.

Egy másik elmondta: miután a zöldséges nem ismerte fel a „firkálókat”, a tanárnő visszavitte őket az iskolába, még a folyosón kifaggatta őket, majd három fiú kivételével visszaengedte őket óráikra. A három fiút azonban felkísérte az igazgatói irodába, ahol a fiúk bevallották tettüket. Büntetésképpen az igazgató arra utasította a gyerekeket, hogy pofozzák fel egymást – mondta el az egyik fiú. Két társa pedig arról számolt be: először azt hitték, hogy „az igazgató néni viccel”, ezért csak „kicsi pofont” adtak egymásnak, de a pedagógus rájuk szólt, hogy „nagyobbat üssetek, különben én jövök.”

Miután már a harmadik „körben” ütlegelték egymást a gyerekek, az igazgatónő még rájuk parancsolt, hogy „pirosítsátok ki a másik oldalt is”, és csak akkor engedte el őket, amikor ezt is megtették - mondták el a fiúk. Otthon a gyerekek furcsán viselkedtek, féltek, nem válaszoltak a kérdésekre, ezt tűnt fel a szülőknek – közölte az egyik fiú édesapja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szalóki Ági gyermeket vár

Szalóki Ági gyermeket vár

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?

Buszmegállóban estek neki szülők egy tanárnak (videó)

Buszmegállóban estek neki szülők egy tanárnak (videó)