Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Több mint 300 millió forintos hiánnyal zárta 2009-et az MSZP – tudta meg a HVG.

A több mint 200 millió forint adománybevétele ellenére hiánnyal zárta a múlt évet az MSZP: az 1,3 milliárd forint összbevétellel szemben több mint 1,6 milliárd forint kiadás állt. A szocialisták tagdíjbevétele csökkent 2008-hoz képest és mindössze 48 millió forintot tett ki 2009-ben (a Fideszé 140 millió forint volt). Az adományok többsége kis – 500 ezer forint alatti tétel -,  az ennél nagyobb összegű támogatások főleg a párt politikusaitól származtak. A csúcstartó Kósáné Kovács Magda  korábbi európai parlamenti képviselő 2,6 millió forinttal.

Tavaly az MSZP 953,7 millió forint állami támogatást kapott. A HVG számításai szerint ez a választási vereség következtében az idén 695 millió forintra csökken, 2010-ben pedig – ha a pártoknak szánt összkeret nem változik – már csak 511 millió forint lesz.

A szocialistákénál is nagyobb a deficit az MDF-nél, a parlamentből kiesett párt tavaly 542 millió forinttal költött többet, mint amennyi bevétele volt. Sokkal kisebb, 49 millió forintos a hiány a választáson külön nem is indult SZDSZ-nél, ami júniustól már egyetlen fillér állami támogatásra se számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Széles-milliók a Fidesznek

A Fidesz legnagyobb egyéni támogatója – Széles Gábor érdemelte ki ezt a címet – derül ki a HVG eheti számából.

hvg.hu Itthon

3 millió forintot dobtak össze az LMP-nek

Az LMP kedden jelentette be, hogy elfogyott a pénzük. A párt szerint az azóta eltelt két napban több mint hárommillió forint folyt be a szervezet nyílt kampányszámlájára.

Folytatódnak az új abortusz-szabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Folytatódnak az új abortusz-szabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot