szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Partfalcsúszásveszély miatt pénteken kitelepítenek 25 családot Dunaújvárosban; az érintettek megkaptak minden szükséges tájékoztatást - közölte a helyi védelmi bizottság sajtószóvivője csütörtökön. A közvetlen élet- és balesetveszély elhárításának időtartama várhatóan egy év lesz.

Az intézkedést azért rendelték el, mert az Ivó utca - Barsi Dénes utca - Üdülő sor - Ágacska utca - Palánk sor által határolt területen a folyamatos és nagy mennyiségű csapadékvíz terhelése miatt az Ivó utcai telkeket határoló szakaszon folyamatosan mozog a löszpart, ami szakmai vélemények szerint közvetlen élet- és balesetveszélyt jelent az ott tartózkodók számára.

©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jelzőrendszert kérnek az omlásveszélyes löszfal vizsgálatára

A dunaszekcsői partfal mozgását jelző rendszer kiépítéséhez kér segítséget a Baranya Megyei Önkormányzat Bajnai Gordon miniszterelnöktől, a speciális berendezésekkel ugyanis előre lehetne tudni a löszdomb újabb részeinek esetleges leszakadását - közölte Tóth György megyei katasztrófavédelmi igazgató.

MTI Itthon

Támfalakkal állítanák meg a löszfal csúszását Dunaszekcsőn

Többek között támfal- és monitoringrendszer kiépítésével állítanák meg az omló löszfalat a baranyai Dunaszekcsőn - közölte Faller János polgármester. A dunaszekcsői löszfal felső, hozzávetőleg egyméteres talajrétege a napokban ismét megmozdult a nagy mennyiségű csapadék miatt.

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön