szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapesten téli üzemmódba kapcsolt a hajléktalan-ellátás.

A budapesti hajléktalanellátó civil szervezetek megállapodása és a Fővárosi Önkormányzat Téli Operatív Programjának megfelelően november 1-én elkezdődött a hajléktalan emberek téli ellátása. A Menhely Alapítvány Diszpécser Központjának 24 órás ügyelete koordinálja a budai oldalon a Máltai Szeretetszolgálat, a pesti oldalon a Menhely Alapítvány Krízis autóját és hét speciális utcai szolgálatot, melyek hívás után, indokolt esetben a helyszínre mennek segíteni a rászorulóknak. A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő BMSZKI megnyitotta a Könyves Krízis Központot, mely befogadja a csoportosan, párban utcán élőket.

Az éjjeli menedékhelyeken, lábadozókban napi 1200 adag készételt osztanak a szociális segítők, a város különböző pontjain öt nappali melegedő hétvégén is fogadja a betérőket. Elindul a "bónos" program is a Menhely Alapítvány szervezésében, melynek segítségével munkásszállókon jutnak fedélhez a rászorulók és folytatódik a hajléktalan szállásokon lakók támogatott albérleti programja, melynek segítségével mintegy 200 hajléktalan embert segítenek 12 hónapon keresztül olcsó lakásban lakni a BMSZKI és a civil szervezetek dolgozói. Mindezt a kormány és a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott Összefogás Közalapítvány támogatja, összesen mintegy 275 millió forinttal.

A fővárosban működő éjjeli menedékhelyek már most 100 %-os telítettséggel üzemelnek, ezért a folyamatosan működő ötezer szálláshely a téli üzemmódban összesen mintegy 500 ideiglenes férőhellyel egészül ki, hogy mindenkit, aki fedél alá szeretne jutni, befogadhassanak.   A lakosság együttműködésére és segítségére is szükség lesz a tél során, hogy mindazok átvészelhessék a hideg napokat, akiknek nem jutott meleg saját otthon. Budapest, 2010. 11. 03.

Dr.GyőriPéter   
BMSZKI szakmai igazgató

Forrás: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak