szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A bíróság három hónappal meghosszabbította az előzetes letartóztatását annak a román nőnek, aki másfél éves kislányával koldult Budapesten. A román asszony február negyedike óta van börtönben súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatásának meghosszabbítását azért indítványozta az ügyészség, mert nincs magyarországi lakhelye, így alappal lehet tartani a szökésétől vagy elrejtőzésétől, illetve attól is, hogy élettársával összebeszél és megnehezíti az ügy felderítését. Az ügyészség álláspontját a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogadta.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a román nőt február elején, a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésénél igazoltatták a rendőrök, mert egy kisgyerekkel koldult az autók között. A rendőröknek feltűnt, hogy a kendőbe csavart gyerek fázik, folyamatosan köhög, ezért a nőt előállították, a kislányhoz pedig mentőt hívtak. A mentők a gyereket megvizsgálták, kiderült, hogy lázas, korához képest alultáplált, végtagjai pedig kihűltek. Ezután vitték a kicsit további vizsgálatokra a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol az is kiderült, hogy több, bántalmazásból származó sérülése is van.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a másfél éves kislány testén régebbi és friss sérülések, törések, zúzódások nyomai voltak, a lábán, kezén, arcán és fején is. Időközben előkerült a gyerek apja is és a nővel közös másik gyerekük, egy két és fél éves kisfiú. A kisfiún nem találtak sérüléseket, azonban annyira alultáplált, hogy fejlettségben gyakorlatilag két évvel marad el egy hasonló korú, egészséges gyerektől. Úgy tudni, a páros Románia és Magyarország között ingázott. A kislányról annyit tudni, hogy Magyarországon született, az egyik fővárosi kórházban, de születése után anyja elhagyta és csak hónapokkal később, tavaly októberben jelentkezett érte. Magyarországon a nő és a férfi koldulásból élt, a gyerekekkel egy hajléktalanokkal foglalkozó intézménybe költöztek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda