szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság szerint a BKV a hármas metró vonalának URH-rendszerére kiírt, csaknem félmilliárd forint értékű közbeszerzés során egy saját maga által kibocsátott dokumentumot fogadott el referenciaként.

Az állami pénzekből is gazdálkodó BKV a hármas metró vonalának URH-rendszerére kiírt, csaknem félmilliárd forint értékű közbeszerzés során egy saját maga által kibocsátott dokumentumot fogadott el referenciaként – írja a keddi Népszabadság. Ráadásul a tenderen induló és az eljárást megtámadó Fercom Kft. szerint még ez az igazolás is helytelen adatokat tartalmazott.

Erre nem más az érvük, mint hogy a Sagemcom által referenciaként megjelölt munkát alvállalkozóként éppen ők végezték el - írja a lap. A döntést megtámadó érvelésnek semmilyen következménye nem lett, mivel a Fercom visszavonta a kérelmét. A Közbeszerzési Döntőbizottság mégis arra hivatkozva utasította el érdemi vizsgálat nélkül az ügy tárgyalását, hogy a Fercom nem csatolta az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolást.

További furcsaságnak nevezik, hogy a BKV szerint a csaknem félmilliárdos eljárás eredménytelen lett, de a hivatalos dokumentumokban, például a közbeszerzési értesítőben az eljárás nyerteseként a Sagemcomot jelölték meg. A BKV tartja magát ahhoz az álláspontjához, hogy egy elavult analóg rádiós rendszer jobban megfelel az igényeinek, mint a modern digitális készenléti hírközlő rendszerek – például a szintén állami forrásokból működtetett EDR, amely a Tetra-technológián alapul - írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket

Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év