szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakított a szocialista párttal társadalmi tagozata, amelyet rendszerint a különutas, a pártvezetést bíráló véleményei tettek ismertté, valamint az, hogy Szili Katalin is a tagja volt.

Végleg szakított a szocialistákkal az MSZP társadalompolitikai tagozata, amelytől még 2008 januárjában vonta meg az országos minősítést a párt országos választmánya - írja a Népszava.

Szili Katalin
©

A tagozatot 2005-ben ismerte el az MSZP, és bár egyik vezetőjük azzal büszkélkedett, hogy a 2004-es Medgyessy-Gyurcsány kormányfőváltásban is múlhatatlan érdemeket szereztek, 2006 őszén már a liberális irányvonal miatt bírálják a Gyurcsány-csomagot, a 2008-as "szociális népszavazás" után pedig arra utaltak, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc nélkül is létezni fog. Nem sokkal a kormányfő lemondása előtt, 2009 elején azt szorgalmazták, hogy az MSZP-SZDSZ többségű országgyűlés oszlassa fel magát, hogy a szocialisták erkölcsi alapot szerezzen saját újjáépítéséhez. A kormányváltás előtt pedig azt nyilatkozták, hogy Gyurcsány Ferenc még most is erős vonzerőt gyakorol a szocialistákra, és ennek a pártra nézve katasztrofális következményei lehetnek. Legutóbb az MSZP-ből kilépett Szili Katalin mellett állt ki a tagozat.

Végül a közösségtől megvonták az országos minősítést, melynek következtében egyebek mellett nem vehettek részt a párttestületek munkájában. 

A szakításról Czöndör Gyula, a tagozat elnöke az Echo Televíziónak azt mondta: "Láttuk azt a vergődést, ami a párton belül folyik". Hozzátette, ők előre jelezték a belső válságot, ami be is következett. Ezek után azt gondolták, nekik a pártban már nincs feladatunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért