szerző:
MTI / hvg.hu

"Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk" - így reagált Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan.

A volt kormányfő a facebook oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: "olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba."

"Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben" - mutatott rá, hozzátéve, hogy "vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna. És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban."

"Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat" - írja volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila
©

Gyurcsány Ferenc azt is felidézi, hogy platformja néhány hete azt javasolta: ha a Fidesz egypárti támogatással akar választási törvényt alkotni és elfogadni. a szocialisták azt ne tűrjék szótlanul, hanem ebben az esetben aktív bojkottal reagáljanak. Ez a kezdeményezésük azonban nem került napirendre.

Az MSZP szombati választmányi ülésén - amelyen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen - a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti.

A szocialista belviták azután kerültek ismét a nyilvánosság elé, hogy a Demokratikus Koalíció javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett MSZP-s politikusok adják vissza képviselői helyüket, hogy annak fenntartásáról vagy megvonásáról a párttagok dönthessenek. Mesterházy Attila válaszul rendkívüli frakcióülést hívott össze, és úgy értékelt: Gyurcsányék az MSZP-ből való távozásukat készítik elő, és ha így van, mielőbb menniük kell.Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Napi merítés

Bizonyossá lett, amit mindenki tudott: az MSZP szakadni fog

Mára bizonyossággá érett az, amit korábban mindenki tudott: az MSZP szakadni fog. Az elmúlt hónapok, sőt, a választás óta eltelt mintegy másfél év minden MSZP körüli fejleménye tulajdonképpen ezt a szakadást volt hivatva előkészíteni, s ezt több szempont is megerősíteni látszik - olvasható a Méltányosság-blogon.

MTI Itthon

Ma is fő téma az MSZP - az MSZP válásztmányában

Délelőtt összeült az MSZP választmánya. A tanácskozáson szó lesz arról is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett szocialista politikusok adják vissza képviselői helyüket. Tárgyalnak a pártgazdálkodás és a pártszervezet megújításáról is.

Elfogták a veszprémi férfit, aki verekedés közben megölt egy vendéget

Elfogták a veszprémi férfit, aki verekedés közben megölt egy vendéget

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában, mert megunta az örökös nyaralást

Visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában, mert megunta az örökös nyaralást

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Sok pénzt keresni kevés munkával? Ez ma már nem megy

Sok pénzt keresni kevés munkával? Ez ma már nem megy

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?