szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy a hvg.hu-hoz került lista szerint 2011. december elsején 42 tanácsadó kapott jutalmat a Főpolgármesteri Hivatalnál több mint 30 millió forint értékben. Köztük volt az azóta távozó Atkári János pénzügyi tanácsadó, Mitnyan György egykori polgármester, illetve a városházi korrupciós ügyekről könyvet író Schmidt Gábor.

A hvg.hu-hoz került lista szerint 2011. december 1-jén 32 osztályvezető kapott a Főpolgármesteri Hivatalban jutalmat, összesen 38 millió forint értékben. Emellett 42 tanácsadót jutalmaztak több mint 30 millió forintos keretösszegből.

„A jutalom osztható, az nem prémium, ami teljesítményhez kötött. Ezek az emberek azért kaptak jutalmat, mert jól dolgoztak. Kizárólag a bérmaradékot osztották szét jutalom formájában” – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Arra a kérdésre ugyanakkor Szűcs Somlyó nem válaszolt, hogy miért van szüksége a Városházának 42 tanácsadóra.

Atkári János volt főpolgármesteri tanácsadó távozása előtt még tavaly év végén 1 millió 400 ezer forint jutalomban részesült. A pénzügyi tanácsadó február 1-jén, közös megegyezéssel távozott posztjáról.

A listán több érdekes név szerepel: Liebmann Katalin egykori híradós, majd a Független Kisgazdapárt politikusa, Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kulturális főtanácsadója, aki a főpolgármester-helyettes megbízásából akár oktatás-, akár kulturális ügyekben tárgyalhat és eljárhat – derült ki a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályának válaszából. Liebmann 600 ezer forint jutalmat kapott tavaly decemberben.

Atkári János: távozása előtt még megjutalmazták
©

Ráday Mihály a főpolgármester városrendezéssel és városképvédelemmel kapcsolatos tanácsadója, már Demszky Gábor főpolgármester alatt is tanácsadóként tevékenykedett. Ő szintén 600 ezer forint jutalmat kapott.

Mitnyan György pénzügyi és általános tanácsadóként dolgozik a Városházán. Korábban a Fővárosi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságában tevékenykedett két cikluson keresztül, egykor ő volt XII. kerület polgármestere. 2012. február 1. óta pedig átvette Atkári János helyét. Mitnyan 900 ezer forintos jutalomban részesült.

Szintén tanácsadóként tevékenykedik az a Schmidt Gábor, aki 2010-ben Baloldali Korrupciós Vállalat – BKV címmel írt botránykönyvet a BKV-ról. A Népszabadság volt városházi tudósítója a Combino villamosok ügyétől Hagyó Miklós előzetes letartóztatásba helyezéséig követte nyomon a BKV ügyeit. Schmidt jelenleg a Kommunikációs Igazgatóságon dolgozik mint a budapest.hu portál főszerkesztője. Munkáját tanácsadóként látja el. Szűcs Somlyó megjegyezte: korábban egy külsős cég készítette a portált, így Schmidt alkalmazásával 2,5 milliót spórolt a Városháza.

A 42 tanácsadó közül Atkárin kívül 5 ember kapott 1 millió forintot vagy annál nagyobb jutalmat.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Itthon

Év végi jutalom: a külügyesek jártak a legjobban

A Blikk levelet küldött minden tárcának, amiben azt tudakolták: mennyi jutalmat osztottak szét idén a munkatársak között. Mint kiderült, csak két tárca honorálta az alkalmazottak teljesítményét egy kis mellékessel.

MTI Itthon

Jutalom-ügy: Vitézyék is cáfolják a Blikk állításait

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint az elmúlt napok sajtóhíreiben valótlanul jelent meg, hogy Vitézy Dávid, a társaság vezérigazgatója 7,6 millió forint jutalmat kapott. A Blikk a BKK közleményének kiadását követően azt közölte az MTI-vel: a lap nem azt állította, hogy a vezérigazgató megkapta a prémiumot, "mindössze annyit: szerződése értelmében ennyi jár neki".

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Az amerikai nagykövettel nyitják meg a jeruzsálemi magyar külgazdasági képviseletet

Az amerikai nagykövettel nyitják meg a jeruzsálemi magyar külgazdasági képviseletet

Curtis és Majka újra együtt a színpadon

Curtis és Majka újra együtt a színpadon

Több ezer lakóingatlan hitele dőlt be, már csak negyedüket tudta kimenteni a Nemzeti Eszközkezelő

Több ezer lakóingatlan hitele dőlt be, már csak negyedüket tudta kimenteni a Nemzeti Eszközkezelő

Heteken belül törli a Google a Google+ szolgáltatását, mégsem tűnik el (teljesen) az internetről

Heteken belül törli a Google a Google+ szolgáltatását, mégsem tűnik el (teljesen) az internetről

Tudta, hogy több katonánk van, mint Svédországnak?

Tudta, hogy több katonánk van, mint Svédországnak?