szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem lát indokot a Heves Megyei Főügyészség a múlt csütörtökön Hatvanban történt rendőri intézkedés kapcsán hivatali eljárás indítására - írja a csütörtöki Népszava.

Kalmár Gyula megyei főügyészhelyettes a lapot arról tájékoztatta, hogy még ugyan folyamatban van a történtek tisztázása, de az eddigi adatok nem utalnak rendőrök által elkövetett bűncselekmény gyanújára, így "ilyen irányú nyomozás elrendelésének a feltételei nem állnak fenn". Hivatali eljárásra a sajtóban megjelent vélemények sem adhatnak alapot – tette hozzá.

Ugyanakkor – mint a főügyészhelyettes kiemelte – egy "aktívan ellenszegülő személy" kapcsán lesz ügyészi vizsgálat, ugyanis megütött egy intézkedő rendőrt, ezért "a sértett hivatalos személy eljárásának jogszerűségét" hivatalból ki kell vizsgálni.

Kalmár Gyula a történteket részletezve közölte, a kapitányság előtt összegyűlt, garázda magatartást tanúsító csoportosulás hangadóival szemben került sor rendőri intézkedésre, amely a rendelkezésre álló adatok alapján jogszerű volt. Hat ember ellen csoportosan elkövetett, a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság miatt folyik nyomozás, őket a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bölcsészdiplomával sikeres agrárkarrier: egy magyar vállalkozó története

Bölcsészdiplomával sikeres agrárkarrier: egy magyar vállalkozó története

Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában