szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktor 50. születésnapján a Belvárosi Plébániatemplomban egy egyesület kérésére. Orbán saját bevallása szerint nem tart bulit a születésnapján, a szentmisével pedig szerinte "jobb megvárni az ember temetését".

A Belvárosi Plébániatemplomban tartanak hálaadó misét "Orbán Viktor miniszterelnök úr 50. születésnapja alkalmából" május 31-én este hat órakor – látható a Facebookra feltöltött fotón.

©

A hvg.hu megkereste a templomot, ahol megerősítették a hírt. A templomtól azt is megtudtuk, hogy a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület kérte a hálaadó szentmisét a kormányfő születésnapjára. Az egyesület nincs bejegyezve.

A Képviselő Funky blog Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét kérdezte meg az üggyel kapcsolatban és nem más, mint maga Orbán Viktor válaszolt. "Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetésparti sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük. Üdvözlettel: Orbán Viktor" – olvasható a válaszban.

Misét nem csak Orbán Viktornak szenteltek, Gyurcsány Ferencért és családjáért imádkoztak egy istentiszteleten a budapesti Rózsák terén található görög katolikus templomban, még 2011-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól