szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

„Esetemben Orbán Viktor volt a vonzás” – magyarázza Hoppál Péter, a Fidesz új szóvivője a HVG e heti számában megjelent portréban, hogy mi vitte a politikába.

©

„És a lelkész nagyapám, ez a szikár, tőmondatos, Arany János-ian szelíd, de határozott ember. Bibliásan élte le az egész életét. Vele néztem 1989. június 16-án a közvetítést Nagy Imréék újratemetéséről. A kortársai nem hatották meg, de Viktor beszéde alatt sírva fakadt. Az a perc volt számomra is a rendszerváltás” – folytatja.

A jelenlegi posztjára való alkalmasságáról Hoppál elmondta: „Van bennem igazságérzet, amit nem lehet máról holnapra fölvenni. Ez az emberben személyes attitűdként vagy megvan, vagy nincs meg. Engem ez visz most is. Ha valamilyen, számomra igaztalannak tűnő váddal illetik a kormányzásunkat, akkor belülről is fakad, hogy ki kell állnom, és el kell mondanom, hogy ez szemenszedett hazugság.” Arra a kérdésre pedig, hogy sose merült-e fel benne kétely, leszögezi: „Csupán abban kételkedtem, hogy be tudjuk-e fejezni azt a nagy átalakítást, amibe belekezdtünk. De most már látom, hogy az emberek támogatásával és Isten segedelmével igen. Sikerült jobbá tenni az országot.”

A Hoppál Péterrel készült portrét a HVG e heti számában olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé

Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Most akkor több vagy kevesebb gyerek lesz a járvány után?

Most akkor több vagy kevesebb gyerek lesz a járvány után?