szerző:
HVG

„Esetemben Orbán Viktor volt a vonzás” – magyarázza Hoppál Péter, a Fidesz új szóvivője a HVG e heti számában megjelent portréban, hogy mi vitte a politikába.

©

„És a lelkész nagyapám, ez a szikár, tőmondatos, Arany János-ian szelíd, de határozott ember. Bibliásan élte le az egész életét. Vele néztem 1989. június 16-án a közvetítést Nagy Imréék újratemetéséről. A kortársai nem hatották meg, de Viktor beszéde alatt sírva fakadt. Az a perc volt számomra is a rendszerváltás” – folytatja.

A jelenlegi posztjára való alkalmasságáról Hoppál elmondta: „Van bennem igazságérzet, amit nem lehet máról holnapra fölvenni. Ez az emberben személyes attitűdként vagy megvan, vagy nincs meg. Engem ez visz most is. Ha valamilyen, számomra igaztalannak tűnő váddal illetik a kormányzásunkat, akkor belülről is fakad, hogy ki kell állnom, és el kell mondanom, hogy ez szemenszedett hazugság.” Arra a kérdésre pedig, hogy sose merült-e fel benne kétely, leszögezi: „Csupán abban kételkedtem, hogy be tudjuk-e fejezni azt a nagy átalakítást, amibe belekezdtünk. De most már látom, hogy az emberek támogatásával és Isten segedelmével igen. Sikerült jobbá tenni az országot.”

A Hoppál Péterrel készült portrét a HVG e heti számában olvashatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!