szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Martonyi János külügyminiszter megköszönte Vesna Pusic horvát miniszterelnök-helyettesnek, külügyminiszternek és Peter Weiss budapesti szlovák nagykövetnek, hogy a két szomszédos ország kormánya kifejezte szolidaritását Magyarországgal és érdeklődött az árvízi védekezésről - közölte a Külügyminisztérium hétfőn.

A tárcavezető vasárnap beszélt telefonon a nagykövettel, hétfőn pedig a horvát külügyminiszterrel - közölte a Külügyminisztérium.

Peter Weiss segítséget ajánlott a műszaki mentésben, amit a magyar külügyminiszter nagyra értékelt. Az egyeztetés alapján a magyar és a szlovák árvízi operatív szervek felvették a kapcsolatot.

A horvát tárcavezetővel folytatott megbeszélésen a Duna déli szakaszára később eljutó áradás miatt a külügyminiszterek további kölcsönös informális tájékoztatást tartottak szükségesnek.

A magyar szervek a horvát partnerekkel is figyelemmel kísérik az árhullámot, és szükség szerint koordinálják a védekezési feladatokat, a kölcsönös segítségnyújtást - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változókor: törvényszerű-e az úszógumik megjelenése?

Változókor: törvényszerű-e az úszógumik megjelenése?

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében