szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a Győri ETO FC vezetősége megtiltaná a Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy árpádsávos zászlók bevitelét a labdarúgócsapat július 17-i, Maccabi Tel Aviv FC elleni UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésre - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.

A Győri ETO FC honlapján olvasható közlemény szerint a magyar klub "az ellenfél biztonsági szakembereivel közösen kialakított preventív jellegű biztonsági intézkedéscsomagot állított össze" azért, hogy a Magyarország-Izrael mérkőzés alatt tapasztalt incidensek ne ismétlődhessenek meg. A hazai szektorba csak magyar nemzetiszínű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bemenni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi klubzászlókkal. Semmilyen más típusú zászló - például Nagy-Magyarországot ábrázoló, vagy árpádsávos zászló vagy felirattal ellátott zászló behozatala tilos lesz ezen a mérkőzésen.

Szilágyi György szerint felháborító, hogy a klub vezetősége magyar jelképeket rekeszt ki egy nemzetközi mérkőzésről. A Jobbik "minden eszközzel" tiltakozik az ellen, hogy a történelmi zászlókat kitiltsák a stadionokból. Szerintük elfogadhatatlan, hogy "magyarnak mondott emberek magyarellenes szabályokat hozzanak".

Az ellenzéki párt felszólítja az Győri ETO FC vezetőségét, hogy vonja vissza ezt a tiltást, valamint felszólítja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ): tegyen azért, hogy ne legyen ilyen kirekesztés, ne próbálják meg sérteni a magyarok érzelmeit, és ne próbáljanak meg magyarellenes szabályokat alkalmazni.

Szilágyi György kérdésre válaszolva elmondta azt is: a Magyarországon uralkodó diktatórikus rendszer eredménye, hogy a többi üzlettel ellentétben a nemzeti dohányboltok éjszaka is árulhatnak alkoholt. Szerinte jelenleg vannak olyan emberek, akik egyenlőbbek az egyenlőknél és különleges előnyöket élvezhetnek. A jobbikos politikus szerint ilyenek a "túlnyomórészt a Fidesz klientúrájához tartozó nemzeti dohánybolt-tulajdonosok".

A tavaly augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt szabálysértések miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a magyar szövetséget, mert a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. A márciusi magyar-román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kellett lejátszani a Puskás Ferenc Stadionban, az MLSZ-re pedig 40  ezer svájci frankos bírságot szabtak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
 A járvány nem várt mellékhatása: spermaválság alakult ki Svédországban

A járvány nem várt mellékhatása: spermaválság alakult ki Svédországban

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

A francia orvosi akadémia hat hónapra növelné a dózisok közti időtartamot a Pfizer és a Moderna vakcináinál

A francia orvosi akadémia hat hónapra növelné a dózisok közti időtartamot a Pfizer és a Moderna vakcináinál