szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bagdy Emőke szerint a Helyi Téma megcsonkítva, és eredeti kontextusából kiszakítva jelentette meg a vele készült interjút, ezért helyesbítést kér. A pszichológus a Nyitott Akadémia Facebbok-oldalán közölt üzenetében többek között kijelentette: az eredeti interjúban közöltekkel szemben nem gondolja, hogy a "szőrtelen férfi megzavarja gyermeke nemi identitását".

A Helyi Téma legfrissebb számában megjelent interjútól – amely a 444.hu oldalán is megjelent – Bagdy Emőke elhatárolódik – olvasható a Nyitott Akadémia Facebook-oldalán.

Bagdy Emőke egy írott anyagot juttatott el a Helyi Téma újságírójának, aki a pszichológus állítása szerint "megcsonkított formában, eredeti kontextusából kiszakítva, eltolódott hangsúlyokkal" jelentette meg Bagdy nyilatkozatát, így pedig nem tükrözi a szakember véleményét női és férfi szerepekről, párkapcsolatról és családról.

A nyilatkozat szerint Bagdy a családok, a párok, a testi-lelki egészségben élő emberek pártján áll, de a lapban megjelent interjúban közöltekkel szemben nem gondolja például, hogy a "női boldogság egyetlen útja a háztartásvezetés és a gyermekszülés volna", vagy hogy a "szőrtelen férfi megzavarja gyermeke nemi identitását".

Az eredeti interjúban a következő válasz szerepelt Bagdytól arra a kérdésre, milyen következményei lehetnek a nemi szerepek összekeverésének: "A szőrtelenített férfi, vagy akár a kizárólag öltönyben járó, ékszer nélküli nő mind azt üzeni, hogy a másik nem kiváltságaira vágynak."

Arra a kérdésre pedig, miben áll a család jövője, Bagdy a Helyi Téma által közölt interjúverzióban azt nyilatkozta: "A férfi építsen házat, ültessen fát. Ha a társadalom a gyermek szülését és felnevelését tekintené a legfőbb női értéknek, és eszerint is honorálná, akkor elérhetnénk, hogy gyermekeink szabad emberek boldog világában nőhessenek fel."

A pszichológus helyesbítést fog kérni a Helyi Témában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Önbeteljesítő jóslat: aki fél a memóriavesztéstől, az nagyobb eséllyel felejt

Önbeteljesítő jóslat: aki fél a memóriavesztéstől, az nagyobb eséllyel felejt

Megfertőződött koronavírussal Aszad szíriai elnök

Megfertőződött koronavírussal Aszad szíriai elnök