szerző:
hvg.hu

Széles Gábor szerint Orbán kétharmada "az energiacella nélkül is meglesz", a gravitáció kikapcsolható, megfér egymás mellett az ufóhit és az istenhit, Bayer Zsolt orgoványi erdős írását pedig nem olvasta saját lapjában. A médiatulajdonos jobboldali üzletemberrel a Hír24 beszélgetett.

"Nem szeretek interjút adni" – mondta a Hír24-nek adott nagyinterjújában Széles Gábor, aki hozzátette: a saját lapjának, a Magyar Hírlapnak szívesen nyilatozik. "Sosem vágytam szerepelni, és mióta nem vagyok aktív GYOSZ-elnök, hanem csak tiszteletbeli, plusz van saját médiám, úgy gondolom, bőven elég megjelennem a Magyar Hírlapban és az Echo televízióban" – fogalmazott a jobboldali médiacézár, üzletember.

"Az energiacella nem az őrület kategóriájába tartozik"

Széles annyi szakmai titkot hajlandó volt elárulni, hogy "az újságírónak szinte csak a kérdéseket kell legyártania", ugyanis "szereti maga magas szinten megírni a válaszokat".

©

Azzal kapcsolatban, hogy még februárban "ötszáz éve nem látott magyar konjunktúrát, Orbán Viktornak újabb kétharmados győzelmet" ígért idén őszre, mindezt egy "gazdasági csodafegyver”, a Széles-cégek által gyártandó "energiacella" segítségével, azt mondta: kicsit csúsznak a tervek. "Sajnos a nemzetközi kooperációban készülő berendezés fejlesztése lassabban megy, mint gondoltam" – mondta a Hír24-nek.

Széles szerint tavaszra válnak reálissá a fenti tervek és ezzel kapcsolatban nincs ok iróniára, "komoly tudományos munka" áll ugyanis mögöttük. "Az energiacella nem az őrület kategóriájába tartozik, hanem egy konkrét, naprendszeren belüli fizikai tényen alapul" – tette hozzá.

"Az emberiség mostanáig zömmel a földfelszínen belülről nyert energiát – szénből, gázból, olajból, uránból –, miközben a földfelszínen kívül és a kozmoszban nagyságrendekkel több energia található. Ha utóbbit is sikerül megcsapolni, még távoli galaxisokba is lesz esélye eljutni az emberiségnek" – részletezte az energiacellás terveit Széles.

"Kikapcsolható a gravitáció"

"Rengeteg, az emberiség előtt egyelőre ismeretlen energia áramlik felénk. Hihetetlenül keveset tudunk a világmindenségről, de még a Nappal kapcsolatos energiaforrások fajtáiról is. Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció. Az erő ugye energia, vagyis a gravitációs erő is az, így, ha uraljuk a gravitációs erőt, energiát nyerhetünk belőle" – jelentette ki, hozzátéve: az energiacellának "abszolút semmi köze" a gravitációhoz, mert az "a Naprendszeren belüli energiához kötődik".

©

Széles az interjúkészítőt azzal nyugtatta, hogy idővel biztosan vehet magának ilyen berendezést, ami "egy átlagos, nyolcvan négyzetméteres lakás számára tíz egység villamos áramot állít elő – vagy csak ötöt, konfigurációtól függően –, de a háztartás ebből csupán egy egységet használ fel, a többi kilencet, illetve négyet visszatáplálja a hálózatba, vagyis pénzt hoz a tulajdonosának".

Orbán kétharmada Széles szerint az energiacella nélkül is meglesz. "Persze az életszínvonal emelkedése nyilván javítja a kormány amúgy is pozitív imidzsét. Megjegyzem, felvetődik majd egy komoly pénzügyi probléma: ma az államnak rengeteg adóbevétele származik a gáz- és az olajtermékekből, ám ha üzemelni kezdenek az energiát 'ingyen' termelő cellák, a költségvetés elesik a korábbi összegtől" – gondolkodott el az üzletember.

Azt is elmondta, neki eszébe sincs indulni a választásokon, mert nem akar politikus lenni, még akkor sem, ha nem tagadja: a 2010-es választások előtt jelezte: jobbos kormányban szívesen vállalna gazdasági miniszteri posztot.

"Simán el tudom képzelni, hogy léteznek ufók"

Az, hogy végül a transzcendens és a földön kívüli lények, energiák felé fordult, nála "alkati dolog, ugyanúgy, mint a történelem szeretete". Széles elmondta: "simán el tudja képzelni", hogy léteznek ufók. "A világmindenség végtelen, így annak valószínűsége nulla, hogy csupán egyetlen helyen éljenek értelmes lények" – tette hozzá, megjegyezve: "abszolút istenhívőnek" nevelték és ez szerinte összefér az ufóhittel.

Széles a legutóbbi Békemenetre nem ment el, bár a szervezők között volt, ezt külföldi útjával indokolta. Akkor a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik András arról beszélt: Széles a Seychelles-szigeteken koktélozott, míg ők a hideg pesti flaszteron küzdöttek a hazáért. Az üzletember az interjúban kijelentette: Bencsik tévedésben volt, mert még a Békemenet előtt pihent a Seychelles-szigeteken. "A sajtó fújta fel az ügyet, nincs köztünk harag" – nyugtat meg mindenkit.

©

Szélest Bayer Zsolt "orgoványi erdős" publicisztikájáról is megkérdezte a lap, ám azt a Magyar Hírlap tulajdonosa "nem olvasta" és nem tudja, hogy "micsoda".

A médiatulajdonos úgy látja, "hosszú fideszes kormányzásra számíthatunk". "Történelmi tapasztalat, hogy ha a közgondolkodás nagyon elmegy az egyik irányba, akkor nehezen tér vissza. Így volt ez a két világháború közt és így van ma is. Az EU-ba lépés nem teljesítette a várakozásokat, így Brüsszel ma sok ember fejében azonos értékű Trianonnal. Ráadásul a baloldal rettenetes állapota is Orbán Viktor hatalomban maradását segíti" – jelentette ki.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Az ön édesapja is ott lehet Pápai Jocival az Eurovíziós Dalfesztiválon

Az ön édesapja is ott lehet Pápai Jocival az Eurovíziós Dalfesztiválon

Pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette lemezre egy svéd művész

Pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette lemezre egy svéd művész

Halálos balesetek, őrizetbe vételek, migránsok - hétvégi rendőrségi statisztika

Halálos balesetek, őrizetbe vételek, migránsok - hétvégi rendőrségi statisztika

Megállapodott a MÁV a szakszervezetekkel, mennyivel nőjön a vasutasok bére

Megállapodott a MÁV a szakszervezetekkel, mennyivel nőjön a vasutasok bére

Alapítványt hoznak létre Avicii emlékére

Alapítványt hoznak létre Avicii emlékére

Steve Bannon: Orbán és Salvini Európa legfontosabb politikusai

Steve Bannon: Orbán és Salvini Európa legfontosabb politikusai