szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Széles Gábor szerint Orbán kétharmada "az energiacella nélkül is meglesz", a gravitáció kikapcsolható, megfér egymás mellett az ufóhit és az istenhit, Bayer Zsolt orgoványi erdős írását pedig nem olvasta saját lapjában. A médiatulajdonos jobboldali üzletemberrel a Hír24 beszélgetett.

"Nem szeretek interjút adni" – mondta a Hír24-nek adott nagyinterjújában Széles Gábor, aki hozzátette: a saját lapjának, a Magyar Hírlapnak szívesen nyilatozik. "Sosem vágytam szerepelni, és mióta nem vagyok aktív GYOSZ-elnök, hanem csak tiszteletbeli, plusz van saját médiám, úgy gondolom, bőven elég megjelennem a Magyar Hírlapban és az Echo televízióban" – fogalmazott a jobboldali médiacézár, üzletember.

"Az energiacella nem az őrület kategóriájába tartozik"

Széles annyi szakmai titkot hajlandó volt elárulni, hogy "az újságírónak szinte csak a kérdéseket kell legyártania", ugyanis "szereti maga magas szinten megírni a válaszokat".

©

Azzal kapcsolatban, hogy még februárban "ötszáz éve nem látott magyar konjunktúrát, Orbán Viktornak újabb kétharmados győzelmet" ígért idén őszre, mindezt egy "gazdasági csodafegyver”, a Széles-cégek által gyártandó "energiacella" segítségével, azt mondta: kicsit csúsznak a tervek. "Sajnos a nemzetközi kooperációban készülő berendezés fejlesztése lassabban megy, mint gondoltam" – mondta a Hír24-nek.

Széles szerint tavaszra válnak reálissá a fenti tervek és ezzel kapcsolatban nincs ok iróniára, "komoly tudományos munka" áll ugyanis mögöttük. "Az energiacella nem az őrület kategóriájába tartozik, hanem egy konkrét, naprendszeren belüli fizikai tényen alapul" – tette hozzá.

"Az emberiség mostanáig zömmel a földfelszínen belülről nyert energiát – szénből, gázból, olajból, uránból –, miközben a földfelszínen kívül és a kozmoszban nagyságrendekkel több energia található. Ha utóbbit is sikerül megcsapolni, még távoli galaxisokba is lesz esélye eljutni az emberiségnek" – részletezte az energiacellás terveit Széles.

"Kikapcsolható a gravitáció"

"Rengeteg, az emberiség előtt egyelőre ismeretlen energia áramlik felénk. Hihetetlenül keveset tudunk a világmindenségről, de még a Nappal kapcsolatos energiaforrások fajtáiról is. Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció. Az erő ugye energia, vagyis a gravitációs erő is az, így, ha uraljuk a gravitációs erőt, energiát nyerhetünk belőle" – jelentette ki, hozzátéve: az energiacellának "abszolút semmi köze" a gravitációhoz, mert az "a Naprendszeren belüli energiához kötődik".

©

Széles az interjúkészítőt azzal nyugtatta, hogy idővel biztosan vehet magának ilyen berendezést, ami "egy átlagos, nyolcvan négyzetméteres lakás számára tíz egység villamos áramot állít elő – vagy csak ötöt, konfigurációtól függően –, de a háztartás ebből csupán egy egységet használ fel, a többi kilencet, illetve négyet visszatáplálja a hálózatba, vagyis pénzt hoz a tulajdonosának".

Orbán kétharmada Széles szerint az energiacella nélkül is meglesz. "Persze az életszínvonal emelkedése nyilván javítja a kormány amúgy is pozitív imidzsét. Megjegyzem, felvetődik majd egy komoly pénzügyi probléma: ma az államnak rengeteg adóbevétele származik a gáz- és az olajtermékekből, ám ha üzemelni kezdenek az energiát 'ingyen' termelő cellák, a költségvetés elesik a korábbi összegtől" – gondolkodott el az üzletember.

Azt is elmondta, neki eszébe sincs indulni a választásokon, mert nem akar politikus lenni, még akkor sem, ha nem tagadja: a 2010-es választások előtt jelezte: jobbos kormányban szívesen vállalna gazdasági miniszteri posztot.

"Simán el tudom képzelni, hogy léteznek ufók"

Az, hogy végül a transzcendens és a földön kívüli lények, energiák felé fordult, nála "alkati dolog, ugyanúgy, mint a történelem szeretete". Széles elmondta: "simán el tudja képzelni", hogy léteznek ufók. "A világmindenség végtelen, így annak valószínűsége nulla, hogy csupán egyetlen helyen éljenek értelmes lények" – tette hozzá, megjegyezve: "abszolút istenhívőnek" nevelték és ez szerinte összefér az ufóhittel.

Széles a legutóbbi Békemenetre nem ment el, bár a szervezők között volt, ezt külföldi útjával indokolta. Akkor a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik András arról beszélt: Széles a Seychelles-szigeteken koktélozott, míg ők a hideg pesti flaszteron küzdöttek a hazáért. Az üzletember az interjúban kijelentette: Bencsik tévedésben volt, mert még a Békemenet előtt pihent a Seychelles-szigeteken. "A sajtó fújta fel az ügyet, nincs köztünk harag" – nyugtat meg mindenkit.

©

Szélest Bayer Zsolt "orgoványi erdős" publicisztikájáról is megkérdezte a lap, ám azt a Magyar Hírlap tulajdonosa "nem olvasta" és nem tudja, hogy "micsoda".

A médiatulajdonos úgy látja, "hosszú fideszes kormányzásra számíthatunk". "Történelmi tapasztalat, hogy ha a közgondolkodás nagyon elmegy az egyik irányba, akkor nehezen tér vissza. Így volt ez a két világháború közt és így van ma is. Az EU-ba lépés nem teljesítette a várakozásokat, így Brüsszel ma sok ember fejében azonos értékű Trianonnal. Ráadásul a baloldal rettenetes állapota is Orbán Viktor hatalomban maradását segíti" – jelentette ki.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Választások előtt négy nappal szavazta meg a 13. havi nyugdíjat a szlovák parlament

Választások előtt négy nappal szavazta meg a 13. havi nyugdíjat a szlovák parlament

Meglepetések a BL-ben: Kikapott a Real Madrid és a Juventus

Meglepetések a BL-ben: Kikapott a Real Madrid és a Juventus