szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dagadtra ütötték az arcát egy szegedi fiatalembernek péntek este a szegedi 2-es villamoson – írja a Délmagyarország. A járművön legalább ötvenen utaztak, de senki sem segített neki. Valószínűleg a vezető sem vette észre, mi történik, pedig a nemrég vásárolt villamoson van kamera.

A 28 éves férfi arcán két hatalmas monokli van, és pihennie kell. Támadója az egyik kollégiumnál szállt fel a barátjával este 8 óra körül, két huszonéves srácról van szó.

A verekedő rágyújtott a villamoson, felfelé fújta a füstöt, látszott rajta, hogy kötekedni akar. Senki sem szólt neki, csak az áldozata, akire ráfújta a füstöt. Erre ő kivette a kezéből a cigit, és elnyomta a padlón. Támadója ezután kirúgta alól a lábát, és két kézzel, teljes erőből ököllel ütni kezdte az arcát.

A villamoson minden ülőhely foglalt volt, néhányan álltak is, mindannyian végignézték a verést, és a villamosvezető sem állt meg.

Végül az egyik megállóban a támadó barátja rángatta le a villamosról a verekedőt, aki éppen a 28 éves férfi fejét kezdte rugdosni.  

Az egyik belvárosi megállóban tudott a megvert utas odamenni a sofőrhöz, és elkérte a szerelvény adatait. Az orrából ömlött a vér, így ment el a mentőállomásra, ahonnan átküldték az új klinika traumatológiájára. Ekkorra már a homloka is feldagadt. Megröntgenezték, látleletet vettek, majd taxival elment a rendőrségre feljelentést tenni.

Kiderült, hogy sem az utasok, sem a villamosvezető nem értesítette a rendőrséget a támadásról.

A szegedi PESA-villamosok be vannak kamerázva, de nem biztos, hogy a villamosvezető látta, mi történik – mondta Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezető igazgatója. Nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rendőrséget viszont értesítenie kell. A kamera felvette a történteket, le is mentették. Ha a rendőrség kéri, átadják – tette hozzá.

Az ügyben megkereste a lap vasárnap délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét is, Szenti Szabolcs azonban annyit mondott, kérdéseiket hétfőn tegyék fel.

A megvert férfi sérüléseit 8 napon belül gyógyulónak minősítették, de egy-két hét szigorú ágynyugalmat írtak elő neki, hogy elkerülje az esetleges szövődményeket. 

Elmondása alapján támadója 22-24 év körüli, 180 centiméter magas, sötét hajú, sötét szemű, borotvált arcú férfi volt, fekete bőrkabátot és világos farmert viselt. Vélhetően van sportolói múltja, mert két kézzel, ököllel ütötte anélkül, hogy az orrát eltörte volna, előtte pedig profi mozdulattal küldte a földre. Barátja nála valamivel magasabb volt, neki világos haja és szeme van – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma