szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén nyolc karitatív szervezetnek nyújt támogatást a kormány, közel 620 millió forintot kap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Élelmiszerbank és a Baptista Szeretetszolgálat.

Most kétszer akkora összeget kapnak a szervezetek, mint 2011-ben - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára azon a rendezvényen, amelyen 2013 család számára több mint 50 tonna összsúlyú élelmiszert adott át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. 

A mintegy 20 millió forint értékű, a Magyar Piac Szövetkezet segítségével összeállított élelmiszercsomagban kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott, minőségi magyar élelmiszerek: tojás, almalé, szalámi, csokoládé, tészta, krumpli, alma és hagyma található.

A 26 kg-os, egyenként közel tízezer forint értékű élelmiszer csomagokat Soltész Miklós a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökének, Székely Hajnalkának adta át Szigetszentmiklóson. Az itteni raktárbázisról a NOE hét régiós központjába továbbítja az ajándékokat, ahol az egyesület önkéntesei hangsúlyt helyeznek arra, hogy az élelmiszercsomagok még Karácsony előtt olyan rászoruló családokhoz kerüljenek, melyek fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él. A NOE 26 éve szolgálja a családok érdekeit. Az egyesület működésével éves szinten több ezer család életét igyekszik segíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából