szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molnár Zsolt ma az egyik legfontosabb ember a szocialista pártban, de MSZP-s karrierje előtt még a Fideszt segítette – írja az Origo. Az MSZP budapesti elnöke és országos kampányfőnöke múltjáról tud a pártja, 2002-ben saját bevallása szerint még nem alakult ki a "politikai elköteleződése".

"A Fidesz menekül az igazság elől", "a történelem zsákutcájába viszi az országot", "trükközni fog a választáson" – többek között ilyen mondatokat is mondott az MSZP-s Molnár Zsolt, a párt budapesti elnöke, országos kampányfőnöke, akiről az Origo most megírta: korábban éppen a Fideszt segítette jogászként a 2002-es önkormányzati választáson.

A parlament honlapján elérhető életrajza szerint Molnár politikai karrierje 2002 őszén indult, amikor bekerült az akkor szocialista vezetésű II. kerületi önkormányzat polgármesteri kabinetjébe. Néhány héttel korábban, a 2002-es önkormányzati választások idején azonban még az ellenfélnek dolgozott, ekkor az óbudai helyi választási bizottságban a Fidesz (és az akkor még vele együttműködő MDF) delegáltja volt.

©

A választás tisztaságát felügyelő testület választott tagjait az önkormányzat delegálja, a megbízott tagokat viszont az egyes pártok küldik, hogy a vitás kérdésekben az ő érdekükben járjanak el. Ezt a feladatot látta el a Fidesznek a jelenlegi MSZP-kampányfőnök – írja a lap.

Molnár az Origónak megerősítette, hogy kapcsolatban állt a Fidesszel. „Lelkes, fiatal ügyvéd voltam” – fogalmazott, hozzátéve: politikai tevékenységet nem végzett a Fideszben. Az Origónak azt mondta, hogy a politikai elköteleződése még nem alakult ki 2002-ben.

A 2002-ben a II. kerületi polgármesterséget elnyerő Horváth Csaba által képviselt értékrend közelebb került hozzá, ezért lépett be az MSZP-be 2004-ben. „Meggyőző volt, amit Horváth csinált, jó közösséget ismertem meg a II. kerületben” – mondta, kijelentve: a múltja nem titok az MSZP-n belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre