szerző:
MTI / hvg.hu

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) fellebbez a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen, amellyel az másfél millió forintos bírságot szabott ki a szervezetre, mert más jelölő szervezetek jelöltjeit jelenítette meg plakátjain - közölte a JESZ szombaton az MTI-vel.

A JESZ közleménye szerint az NVB pártok által delegált tagjai "szégyenteljes pártpolitikai döntést hoztak, amikor félremagyarázva a plakát üzenetét, elítélték a JESZ pozitív kampányát." A szervezet szerint a döntéssel "betiltották a szeretetet és engedélyezték a gyűlöletet".

A JESZ magyarázata szerint a szervezet olyan óriásplakátokat állított fel, amelyen rivális politikusok szerepelnek, de nem negatív színben feltüntetve. "Olyan politikusok, akiknek munkája tiszteletet érdemel, személyük pedig szeretetre méltó, párthovatartozástól függetlenül" - írták.

Közleményük szerint "az idei kampány azzal indult, hogy a pártok, vagy támogató szervezeteik olyan óriásplakátokat helyeztek el országszerte, amelyek börtöntölteléknek, bohócnak, vagy tolvajnak tüntették fel riválisaik prominenseit." A JESZ ezzel a "gyűlöletkampánnyal" szemben állította fel saját óriásplakátjait.

"Szeretetből és becsületből" kamányolnak Pokornival

Az MDF-ből lett JESZ a napokban tette ki azt a plakátját, melyen a párt három képviselőjelöltje alatt Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, Szabó Tímea, a PM társelnöke, Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere látható – mintha csak ők is a párt jelöltjei, politikusai lennének.

Makay a trükkös plakát előtt
©

A párt elnöke, Makay Zsolt szerdán azt mondta azért nem kelthet olyan érzést, hogy a három politikus és a közgazdász, hogy ők a JESZ jelöltjei lennének, mert a plakátra oda van írva: „Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében”. Persze szerinte az „összefogás” sem okozhat áthallást. Makay szerint ők csak azért tették ki a négy képet, mert ezzel a plakáttal pedig a „gyűlöletdömpingre” adnak választ, és a négy személyt, ők "szeretik és becsülik". Szerinte az „összefogás” sem okozhat áthallást.

A JESZ az NVB döntéséből "okulva elindítja Magyarországon a szeretet mozgalmát, ami szembeszáll az országban uralkodó gyűlölködéssel és depresszióval" - olvasható a szombati közleményben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Michael Bublé: „Ez az utolsó interjúm. Visszavonulok”

Michael Bublé: „Ez az utolsó interjúm. Visszavonulok”

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

Szenteket avatnak ma a Rómában

Szenteket avatnak ma a Rómában

20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

Pénzmosás és terrorizmus: postafordultával is lehet adatot egyeztetni a szolgáltatókkal

Pénzmosás és terrorizmus: postafordultával is lehet adatot egyeztetni a szolgáltatókkal