szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elrontotta az Állami Nyomda az általános iskolai bizonyítványokat: egyes példányoknál összekeveredtek az oldalak – írja az Átlátszó Oktatás blog. Kérték az iskolákat, hogy ellenőrizzék a bizonyítványokat, és ha találnak köztük hibásakat, vegyék fel a kapcsolatot a nyomdával a csere ügyében.

A blogon saját információikra hivatkozva azt írják, hogy egy teljes napi gyártmány selejtes bizonyítvány került forgalomba. Ezekben több ívet hibásan kötöttek be, és emiatt összekeveredett az oldalszámozás.

Egy névtelenséget kérő forrás szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ e-mailben hívta fel a figyelmet a hibára, és kérték az intézményeket, hogy ellenőrizzék: került-e hozzájuk a rosszul összeállított sorozatból.

A probléma az, hogy az iskolák nagy részében megvolt a tanévzáró, így a hibás okiratokat már valószínűleg kiosztották.

Az általános iskolai bizonyítány szigorú számadású sorszámozott dokumentum, amely közokiratnak számít. A probléma teljes rendezése szeptemberig is eltarthat, mivel az azonnali visszarendelés nem feltétlenül lehetséges az induló nyári szünetben – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten