szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A KDNP örül, hogy a rendőrség nyomoz a budapesti, gyerekekkel vívatott ketrecharcok ügyében. Rétvári Bence korábban feljelentést is tett, most pedig abban bízik, hogy a büntetés szigora elriaszt mindenkit hasonló harcok szervezésétől.

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke üdvözli, hogy a rendőrség nyomozást indított a fővárosban ismertté vált ketrecharcok ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást.

Rétvári Bence – aki korábban feljelentést tett az ügyben – az MTI-nek azt mondta: fontos, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot, a gyermekeket meg tudják védeni. "Bízom benne, hogy a büntetőeljárás eredményes lesz, és a büntetés szigora elriaszt mindenkit hasonló harcok szervezésétől" – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

A Blikk június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket "verekedtetnek egymással" az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és a legutóbbi ketrecharcban három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt.

A napilap megkereste a versenyt szervező MMA Országos Szövetség egyesület vezetőjét, Felföldi Szabolcsot, aki szerint nem igaz, hogy a gyerekek felnőtt szabályrendszerben indultak volna. Növényi Norbert, az MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke pedig elhatárolódott a gyerekek harcától.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint június 13-án több, az olimpián nem szereplő küzdősport hazai szövetségének elnöke írt alá együttműködési megállapodást a kiskorúak védelmében. Az aláíráson Leyrer Richárd, a MOB alelnöke azt szorgalmazta, hogy "ne lehessen 14 éven aluliak számára full contact küzdelmeket szervezni Magyarországon", és jelezte, élesen elhatárolódnak a szabálytalan küzdősportesemények szervezésétől.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a feljelentés kiegészítéséről rendelkezett. Ennek eredményeként a BRFK nyomozást rendelt el.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata annyit közölt: az ügyben a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást. További részleteket az üggyel kapcsolatban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem közöltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél