szerző:
hvg.hu

A Jobbik miskolci polgármesterjelöltje szerint egy fideszes aktivista támadt rá pártja egyik jogászára egy fideszes képviselőjelölt csütörtök délutáni fórumán. Szécsényi Mariann, a fórum szervezője csütörtöki nyilatkozatában mást mondott: szerinte a Jobbik jogi képviselőjeként bemutatkozó ügyvéd provokatív kérdéseket tett fel, és mivel nem akart távozni, a mellett ülő férfi karon fogta, hogy kitessékelje, de az ügyvéd erre megütötte.

Miskolc Martin kertváros nevű részében szervezett csütörtök délutánra fórumot Szécsényi Mariann, a Fidesz helyi képviselőjelöltje. A politikus a miskolci minap.hu hírportálnak azt mondta, hogy több mint egy órán át nem volt gond a rendezvényen, egészen a verekedő megérkezéséig.

A Jobbik jogi képviselőjeként bemutatkozó ügyvéd a beszámoló szerint provokatív kérdéseket tett fel a rendezvény szervezőinek. A hallgatóságból erre többen megkérték, hogy menjen el. Az ügyvéd mellett ülő férfi karon fogta, így akarta kitessékelni, de kapott tőle egy pofont.

Szécsényi Mariann rendőrt hívott, a járőrök jegyzőkönyvet vettek fel az eseményekről. A képviselőjelölt úgy véli, hogy előre megtervezett provokáció történt. A Jobbik helyi képviselőjelöltje, Cseléné Czigula Edina odament hozzá, és elnézést kért a történtekért – tette hozzá.

A Jobbik polgármesterjelöltje másképpen tudja

Jakab Péter, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje péntek reggel közleményben reagált: tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, ami a csütörtöki fórumon történt.

Szerinte egy Fidesz-aktivista minden további nélkül megtámadhatta Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét, csak azért, mert fel merte tenni a kérdést, hogy hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor.

„Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt” – fogalmazott a polgármester-jelölt.

„Tardi Béla azonnal értesítette a rendőrséget, mi pedig bízunk benne, hogy a támadó megkapja méltó büntetését. Ezen a héten mind a Jobbik, mind a Fidesz bemutatta azt, ami a sajátja: a Jobbik programot, a Fidesz erőszakot” – tette hozzá.

A két párt oldaláról érkező nyilatkozatokból nem derült ki egyértelműen, ki és hogyan ütött először, illetve megsérült-e valaki. A minap.hu-n megjelent nyilatkozatban Szécsényi Mariann úgy fogalmazott, hogy az ügyvéd „megütötte” a mellett lévő férfit, a jobbikos polgármesterjelölt pedig „támadást” emlegetett. A rendőrség nyilatkozata egyelőre nem ismert az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!