szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt-PM társelnöke felszólította a Fidesz–KDNP-t, hogy hívja vissza posztjáról az igazságügyi bizottság KDNP-s elnökét, aki az ATV-nek azt mondta, "a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség fölött".

Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke arra szólította fel a Fidesz KDNP-t, hogy hívja vissza az Országgyűlés igazságügyi bizottságának éléről a kereszténydemokrata Rubovszky Györgyöt.

A független képviselő keddi közleményében arra hivatkozik, hogy a KDNP-s politikus a bizottság hétfői ülése után – amelyen meghallgatták és támogatták az alkotmánybíró-jelölteket –, az ATV-nek adott nyilatkozatában azt mondta: a demokrácia "a többség diktatúrája a kisebbség fölött".

©

Szabó Tímea azt írja: a kétharmados többség "elnyomása" érhető tetten, amikor egyoldalúan jelölik ki az alkotmánybírókat, amikor azok meghallgatása "leginkább egy fideszes taggyűlésre vagy egy fideszes pártfőiskola alkotmányjogi gyorstalpaló előadására" hasonlít, amikor ellenzéki képviselőktől megvonják a szót, majd pedig Rubovszky György nyíltan színt vall "mások véleményének kívánatos elnyomása kapcsán".

A hétfői bizottsági ülésen a kormánypárti képviselőkön kívül egyedül Szabó Szabolcs független, az Együtt-PM színeiben mandátumot szerzett képviselő jelent meg, aki nem tagja a testületnek, de szót kapott. Szabó Szabolcs megkérdezte a jelöltektől, miként tudnak elszámolni lelkiismeretükkel az egyoldalú jelöltállítás után, ám Rubovszky György, a bizottság kereszténydemokrata elnöke félbeszakította és megvonta tőle a szót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak