szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fodor Gábor szerint pártja, a Magyar Liberális Párt még az út elején jár, ezért nem is tudtak mindenütt jelölteket állítani. Arra törekednek azonban, hogy a jövőben mindenütt legyenek választható liberális jelöltek.

Fontos, hogy szerte az országban sok helyen van liberális alternatíva, van liberális jelölt, akire lehet szavazni a "diktatórikus jobboldallal" és a civakodó, "önmagát felszámoló" baloldallal szemben – mondta Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke vasárnap Gyöngyösön, mielőtt leadta szavazatát a Jeruzsálem úti óvodában.

©

Fodor Gábor szerint pártja még az út elején jár, ezért nem is tudtak mindenütt jelölteket állítani. Arra törekednek azonban, hogy a jövőben mindenütt legyenek választható liberális jelöltek. A pártelnök arra kérte a választókat, hogy menjenek el szavazni, és ahol van liberális jelölt, rá adják a voksukat. Ahol nincs, ott a számukra leginkább meggyőző, demokratikus elkötelezettségű jelöltre szavazzanak – tette hozzá.

Kövesse az eseményeket percről percre a hvg.hu-val!

Az MTI kérdésére Fodor Gábor azt mondta: nagy baj, hogy a három baloldali párt a kampányt azzal töltötte, hogy egymással veszekedett. A jobboldal pedig nem mutatott fel igazi programot, csupán azt üzenték, hogy folytatják, amit elkezdtek.

Éppen azért alakították meg a liberális pártot, hogy legyen olyan szervezet, amelyre szavazhatnak azok, akik "egyszerre akarnak nemet mondani Orbán Viktor rezsimjére és az önfelszámoló baloldali politikára" – emelte ki Fodor Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!