szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Férje miatt nem ment át a C típusú átvilágításon Demcsák Zsuzsa, ezért nem lett kormányszóvivő – idézte a Blikk a műsorvezető könyvét.

Demcsák Zsuzsa, a TV2 műsorvezetője azért nem lett Gyurcsány Ferenc kormányszóvivője, mert megbukott az ehhez kapcsolódó vizsgálaton a férje miatt – írta a Blikk a tévés könyvét idézve.

Demcsák a könyvben azt írta, Batiz András kereste meg, hogy kormányszóvivőt keres a Gyurcsány-kormánynak, és nagyon sok emberrel egyeztetett, de még mindig nem találták meg azt, aki a legalkalmasabb lenne erre a posztra, ezért szeretné, ha ő is elmenne egy próbára. Azt mondták neki, lesz még ideje gondolkodni, de közben elkezdődött a C típusú átvilágítás, amelyen Demcsák Zsuzsa megfelelt, de a férje nem.

A műsorvezető szerint Szilvásy György akkori titokminiszter behívatta őket és elmondta, hogy a jelölés bejelentése óta nem elsősorban a vele kapcsolatos információk iránt nőtt meg az érdeklődés, hanem a férje üzleteire, munkáira vonatkozóan. Közölte azt is, hogy az előtte az asztalon heverő mappában leírtak alapján a férje miatt egészen biztosan nem fog átmenni a C típusú átvilágításon. 

Hogy mi volt a titkos dokumentumban, mára már nyílt titok – fogalmazott a Blikk. Demcsák volt férje a lap szerint közös vállalkozásba fogott egy olyan bűnözői körrel, amelynek tagjai azóta már több évtizedes börtönbüntetésüket kezdték meg letölteni.

Demcsák leírta azt is, a mai napig nincs tisztában azzal, hogy férje valójában mivel kereste a kenyerét és kik voltak a barátai, utólag visszagondolva pedig hálás a sorsnak, hogy mégsem lett kormányszóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség

Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség

Kést rántott, amikor szóltak, hogy vegyen fel maszkot

Kést rántott, amikor szóltak, hogy vegyen fel maszkot

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter