szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alapos kivizsgálást és a volt fideszes polgármester magyarázatát követeli az Együtt politikusa a szigetvári szavazatvásárlási ügyben, amelynek rendőrségi vizsgálata többek szerint akadozik.

Nyomoz a rendőrség a szigetvári szavazatvásárlás ügyében, ám az eljárás akadozni látszik, így az Együtt nevében Berkecz Balázs elnökségi tag, területfejlesztési szakértő nyilatkozatban követeli, hogy a rendőrség egyfelől haladéktalanul folytassa le a vizsgálatot, másfelől pedig a fideszes Kolovics János adjon magyarázatokat a történtekre.  

Kolovics János, a Fidesz vesztes jelöltje
©

A Fidesz a Szigetváron vereséget szenvedett, Kolovics János csak a harmadik helyet szerezte meg az önkormányzati választáson, ugyanakkor a rendőrség több helyen is szavazatvásárlásról kapott bejelentést. A Zsibót szőlőhegyi körzetben vélelmezett szavazatvásárlás mellett az önkormányzatnak hirtelen feltámadt adakozókedve is szemet szúrt: az első félévhez képest több mint hétszeres összeget juttatott az önkormányzat rászorulóknak. Sőt, az új polgármesterhez, Vass Péterhez több kérés is befutott szóbeli ígéretek alapján krízissegélyre igényt tartó lakosoktól. Erről a pecsistop.hu adott hírt. A szavazatvásárlás gyanúja abban a szavazókörben merült, fel, amit a Fidesz egyedüliként nyert meg, és amelyet többségükben nehéz sorsú, szegény emberek laknak.

A nyomozás elindult, azonban Berkecz Balázs nyilatkozata szerint „többek szerint akadozik, úgy látszik azért, mert a hatóságok vonakodnak kivizsgálni a kormánypárti politikus viselt dolgait”. „Felszólítom az érintett hatóságokat, hogy haladéktalanul, és tisztességes eljárás keretében, alaposan vizsgálják ki az ügyet, mert senki nem élhet vissza a hatalmával és nehéz sorsú választók kiszolgáltatott helyzetével! Kolovics Jánostól pedig magyarázatot követelek az ügyben!” zárja állásfoglalását az Együtt  politikusa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt