szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrök segítettek annak a férfinak, aki Akasztó környékén egy lápos területen eltévedt, majd beszakadt alatta a jég.

Telefonon kért segítséget a rendőrségtől egy férfi hétfőn délután, mivel egy Akasztó külterületén lévő lápos területen kerékpárral közlekedve eltévedt és a sötétség miatt nem talált haza. Két rendőr azonnal a bajbajutott felkutatására indult szolgálati gépkocsival, de a fagyott, sáros, mélyen nyomvályús úton körülbelül 1 kilométer megtétele után meg kellett állniuk, majd egy helyi vadász segítségét kérték, hogy az ő terepjárójával folytassák a férfi keresését.

A rendőrök a jeges-vizes területre érkezve nem tudtak továbbmenni a terepjáróval sem, de a lámpával jelezték a bajbajutottnak, hogy a közelben vannak. A férfi telefonon elmondta, hogy beszakadt alatta a jég és a vízben nem tud mozogni.

A rendőrök végül segítségül hívtak egy traktorral rendelkező helybélit, akinek a közreműködésével sikerült megközelíteni a térdig érő, jeges vízben álló férfit. A rendőrök és segítőik közösen húzták ki a biciklist és a traktorral a terepjáróig szállították.

A rendőrök átsegítették a kihűlt férfit a fűtött autóba, majd óvatosan levették a ráfagyott cipőit, betakarták, majd további egészségügyi ellátás céljából értesítették a mentőszolgálat munkatársait - olvasható a police-hu-n. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában