szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu által korábban meginterjúvolt hajléktalan férfi is indulna a veszprémi választásokon, és első támogató aláírását éppen a fideszes vetélytársától kapta. Az MSZP szerint meg akarják osztani az ellenzéket, a fideszesek nem nyilatkoznak. A jelölt azt mondja, csak szeretett volna indulni jelöltként, de nem jött össze az 500 aláírás.

Egy hajléktalan férfi fideszes politikusok ajánlásával indulna el a veszprémi választáson – írja keddi számában a Blikk.

Sütő Kálmán olvasóink számára is ismerős lehet, ő az, aki Budapesten a képviselői irodaháznál Fedél Nélkült árul, a politikusok és az újságírók számára ismert figurával 2012-ben interjút is készítettünk, Az utca Török Gábora a képviselők kulisszatitkairól című cikkünket itt olvashatják.

Sütő Kálmán
©

Sütő aláírásgyűjtő ívéről a Blikk szerint kiderül, hogy elsőként Némedi Lajos, a Fidesz veszprémi indulója írta alá, másodiknak pedig a fideszes városi képviselő, Halmay Gábor.

Némedi a Blikk kérdésére annyit mondott, hogy valóban aláírta az ívet, szerinte mindenki induljon egyenlő esélyekkel, majd elköszönt. Halmay azt állította a lapnak, hogy nem tudja, mikor írta alá, de nem is akar erről nyilatkozni.

A hvg.hu megkérdezte Sütő Kálmánt, aki azt mondja, csak szeretett volna indulni Veszprémben, de nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 500 aláírást, így nem is kérte a nyilvántartásba vételét. Sütő Kálmán neve nem is szerepel azon 26 jelölt között, akik kérték nyilvántartásba vételüket, de a VS.hu szerint is a próbálkozók, vagyis a jelölt-jelöltek között volt.

Némedi Lajos
©

A függetlenként, a több baloldali párt támogatásával is induló jelölt, Kész Zoltán szerint ez egy, az ellenzék megosztását célzó fideszes akció. Mint ismert, a kormánypártok a veszprémi körzet elvesztésével a kétharmados többségüknek is búcsút mondhatnának.

A választás február 22-én lesz, a jelöltek hétfő délutánig adhatták le aláírásgyűjtő íveiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé