szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

15 óra és 16 óra 30 perc között kell számítani fennakadásokra az M3-as autópálya-Kacsóh Pongrác út-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon. A 15-ös és a 115-ös busz közlekedése is módosul.

Péntek délután várhatóan 15 óra és 16 óra 30 perc között módosított útvonalon jár a 15-ös és a 115-ös busz, mert autós demonstrációt tartanak a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a tüntetést várhatóan 14 és 17 óra között tartják meg az M3-as autópálya-Kacsóh Pongrác út-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon. A várható forgalomkorlátozások miatt a 15-ös és a 115-ös busz módosított útvonalon közlekedik, elkerülve az Alkotmány utca környékét. Hozzátették: az autósokat is arra kérik, hogy ezt a környéket kerüljék el.

Közölték: a demonstráció útvonalán megpróbálják a közúti forgalmat legalább egy sávon fenntartani. Ha a demonstrálók száma indokolja, a vonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat szakaszosan öt-tíz percre lezárják. 

A demonstráció miatt a 15-ös és a 115-ös busz várhatóan 15 óra és 16:30 között módosított útvonalon jár. A Boráros tér felé a buszok nem érintik a Szent István körút és a Markó utca megállót, a 9-es busz Nyugati pályaudvari megállójánál és a 70-es, valamint a 78-as troli Báthory utcai megállójánál lehet rájuk felszállni. A két buszjárat a Gyöngyösi utca és az Árpád híd felé a Markó utca megállót nem érinti, itt a Báthory utcánál, valamint a Nyugati pályaudvarnál szállhatnak fel az utasok – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!