szerző:
hvg.hu

Simicska Lajos péntek délután interjúkban megerősítette, hogy százmillió forint körüli összegért kivásárolta a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjét, és azt is elmondta, tavaly áprilisban nagyot csalódott Orbán Viktorban. Mint mondta, nagyon nem tetszenek neki a kormány elképzelései, és nem is kíván asszisztálni hozzájuk.

"Már mindent lerendeztem" – mondta Simicska Lajos a Népszabadság Online-nak pénteken késő délután, miután az érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetősége is lemondott néhány órával korábban "lelkiismereti okokra" hivatkozva. Simicska Lajos a Magyar Narancs online-nak adott interjújában azt mondta, "teljesen mellbe vágta", amit Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője és a Hír Tv volt elnöke, illetve a menedzsment művelt, mert "olyan nincs, hogy valaki bejelenti a lemondását, majd azt egyből nyilvánosságra hozza és viszi a komplett bandát. Ez számomra vállalhatatlan."

Mint mondta, Liszkay Gábor elmondta neki, hogy le szeretne mondani, ezt el is fogadta, de aztán meglátta a közleményt, amely szerint az egész menedzsment felállt. "Én meg csak néztem, hogy mi a pöcs zajlik itt" – tette hozzá. Simicska szerint "jóbarátok nem így intézik az ügyeket", mert lehetnek ugyan fenntartások és nézeteltérések, de "az ügyeknek van kulturált elintézési módja. Nem érdekel miért csinálta. Áruló."

©

Simicska ismét megerősítette, hogy D. Horváth Gábort nevezte ki a Magyar Nemzet főszerkesztőjévé, a Hír Tv elnöke pedig ő maga lesz. A Magyar Narancsnak azt mondta, Liszkay Gábor eladta minden tulajdonrészét a médiumokban a Pro-Aurum Zrt.-nek, amely az ő tulajdonában van. "Kiadtam az utasítást, hogy vásárolják ki, és ezt az illetékesek végrehajtották" – mondta. "Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése. Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom" – magyarázta Simicska Lajos.

A vételárról a Népszabadságnak csak annyit árult el, hogy "sok-sok millió forintért" vásárolta ki Liszkay Gábort, de a Magyar Narancs Online-nak azt mondta, 100 millió forint körüli pénzről van szó. Simicska azt mondta, nem tudja pontosan fejből, mekkora részben az övé az ügyletet bonyolító Pro-Aurum Zrt., de mint mondta: "az enyém. Kiterjedt a birodalom, sok érdekeltségem van."

"Lehet, hogy holnapra visszavonom, hogy egy geci"

Simicska Lajos megerősítette azt is, hogy a Lánchíd Rádió új főszerkesztője Schlecht Csaba lesz. Mint mondta, a Népszavának csütörtökön a "totális médiaháború" indításáról adott nyilatkozata ellenére nem kérte az újságíróktól, hogy forduljanak szembe a Fidesszel és Orbán Viktorral. Mint a Népszabadságnak elmondta, csak annyit kért, "ami egy tulajdonostól elvárható, hogy a lap és a televízió is maradjon független. Nem szólok bele sem a Magyar Nemzet, sem a Hír TV tartalmába."

Hozzátette, hátbatámadásként élte meg, hogy a kollégái ellene fordultak, és továbbra is fenntartja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "egy geci". "Lehet, hogy holnap reggel visszavonom, mert már lenyugszom, de most még írja le nyugodtan, hogy egy geci" – tette hozzá, de mint mondta, ha Orbán ezért beperelné, akkor biztos elveszítené a pert. Simicska azt mondta, úgy érzi, hogy Orbánnak, vagy a környezetének lehet köze a főszerkesztők lemondásához, ezért haragszik most a miniszterelnökre.

A Magyar Narancs Online kérdésére elmondta, Nyerges Zsoltot és Fonyó Károlyt nem tartja árulóknak, ők az üzleti partnerei és nincs közük az esethez. "Jóban vagyok velük" – tette hozzá. Mint mondta, nem tudja, hogy Habony Árpád áll-e az ügy mögött, de egy háború zajlik, és maximálisan ellenzi azt a médiapolitikát, amit a kormány folytat, ennek pedig hónapok óta hangot is adott.

"Egy nagy csalódás" Orbán Viktor

Simicska Lajos hozzátettte, az oroszbarát kül- és energiapolitika sem tetszik neki, mert nem tud határozott különbséget tenni az egykori szovjetek és a mai oroszok politikai viselkedése között. Egy másik kérdésre hozzátette, alapvetően értékek és elkötelezettségek mentén végzi a dolgát, és azért szövetkezett Orbánnal, mert le akarták bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. "Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner" – mondta Simicska, aki azt mondta, "egy nagy csalódás" számára Orbán Viktor, akit államférfinek képzelt, de rá kellett jönnie, hogy nem az.

"Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban" – mondta Simicska Lajos, aki azt is elmesélte, hogy tavaly áprilisban Orbán Viktor elmondta neki az elképzeléseit, amik neki nem tetszettek. "Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események." Mint mondta, az elmúlt egy évben nem is beszélt politikusokkal.

Az üzletember a Népszabadságnak azt mondta, továbbra is fenntartja, hogy nem indul el a veszprémi időközi választáson, és nem is készül politikai akcióra, "de biztos nem hagyom lenyomni magam" – tette hozzá Simicska Lajos, aki az RTL Klub beszámolója szerint a tévécsatornának Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőt is káromkodva szidta.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Magyar győzelem Szlovénia ellen a férfi kézilabda Európa-bajnokságon

Magyar győzelem Szlovénia ellen a férfi kézilabda Európa-bajnokságon

Baleset és torlódás az M7-esen a főváros előtt

Baleset és torlódás az M7-esen a főváros előtt

Így hullámzik együtt Áder János és Varga Mihály

Így hullámzik együtt Áder János és Varga Mihály

Gumicsónakról esett a jeges Tiszába három szír férfi

Gumicsónakról esett a jeges Tiszába három szír férfi

Varázslatosan mutat a visegrádi vár a zúzmarában

Varázslatosan mutat a visegrádi vár a zúzmarában

Új esztergomi hibrid: 7 millió forint felett startol a legjobban felszerelt új Suzuki Vitara

Új esztergomi hibrid: 7 millió forint felett startol a legjobban felszerelt új Suzuki Vitara