szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemzeti radikális párt azzal vádolja a Fideszt, hogy az egyik delegáltja visszaélt a helyzetével és listázta az urnánál megjelent választókat.

Az egyik szavazókörben a szavazatszámláló bizottság egyik tagja kockás füzetbe jegyzetelte, hogy ki jelent már meg szavazni a választópolgárok közül – jelentette be vasárnap nem sokkal dél után a bizottság jobbikos tagja. Számfira Balázs szerint előbb felszólították, hogy azonnal hagyja abba, majd határozatban küldték el az illetőt.

©

A veszprémi központú választókerületben vasárnap este hétig adhatják le szavazatukat a választópolgárok. A választókerültben azért kellett időközi választást kiírni, mert Navracsics Tibor az Európai Bizottság tagja lett és lemondott parlamenti mandátumáról.

Számfira Balázs
©

A hvg.hu helyszínen lévő munkatársa szerint a Jobbik képviselőjelöltje, Varga-Damm Andrea korábban arról beszélt, a tetten ért bizottsági tag fideszes delegált, ám erről a rögtönzött sajtótájékoztatót tartó Számfira már nem beszélt. A jobbikos delegált szerint a 51. szavazókör bizottsági tagja figyelemmel követte, kik jelentkeznek be és igazolják magukat a szavazás előtt, A jobbikos szerint a delegáltnak külön névsora volt egy füzetben, ahova pipákat tett, hogy ki jelent már meg voksolni. Miután rászóltak, hogy tegye el a füzetet, Számfira szerint egy előtte lévő napilap szélére írta tovább az adatokat. Ezt követően döntött úgy a bizottság, hogy elküldi a tagját. Számfira azt mondta, erről jegyzőkönyvet vettek fel. 

Késő délután a Jobbik közleményt adott ki, melyben ezt írta: "Több sajtótermék is beszámolt arról, hogy látták Veszprémben Kubatov Gábort és embereit ki tudja, milyen személyes adatokat tartalmazó dossziékkal, másrészt tény, az egyik szavazókörében a fideszes delegált saját adatbázisában rögzítette azokat a személyes adatokat, hogy ki jelent már meg a szavazáson és ki nem. A Jobbik delegáltja, Számfira Balázs kezdeményezésére a szavazatszámláló bizottság a törvényszegő fideszes delegáltat kizárta."

Keressük a Fidesz illetékeseit, amint válaszolnak kérdéseinkre, kiegészítjük cikkünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ma dől el, lesz-e újra a Fidesznek kétharmada

Ma dől el, hogy lesz-e újra kétharmada a Fidesznek és a KDNP-nek az Országgyűlésben. Ha nem változott jelentősen a hangulat a legutóbbi, nyilvánosságra került felmérés óta, akkor vasárnap a vártnál szorosabb lesz az eredmény a veszprémi időközi választáson.

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t

Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t