szerző:
hvg.hu

A parlament hétfői ülésén a Jobbik firtatta, hogy Orbán Viktor valóban ügynök volt-e, ahogy annak gyanúját Simicska Lajos vasárnap esti interjújában felvetette. A Fidesz még mindig azzal van elfoglalva, hogy bebizonyítsa, a Buda-Cash-ügy szocialista brókerbotrány, az MSZP viszont éppen ennek ellenkezőjéről beszélt folyamatosan.

1 2
Sorrend megfordítása

És jönnek a slágertémák

A napirend előtti felszólalásoknak vége, a képviselők most több órán keresztül kérdéseket tehetnek fela  kormánynak. A Jobbik Simicska ügynöközésével lesz elfogalva, az MSZP és a Fidesz pedig a Buda-Cash botránnyal.

Mivel ezekről a napirend előtt is szó volt, és minden érvet hallottunk már, ezért a folyamatos tudósításunkat befejezzük.

Ki kell deríteni, hogyan történhetett meg mindez

Tállai András államtitkár szerint Magyarország érdeke, hogy kiderítse, hogy történehetett meg a Buda-Cash botrány: hogyan sikerült átverni a hatóságokat, az embereket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium elkezdte felülvizsgálni a törvényeket, az intézkedéseket szigorítanák, azaz ötév helyett háromévente vizsgálnák, és emelnék a bírságok összegét is.

Rogán két szlogent is elmondott egy mondatban

Rogán Antal egy mondatban hozta össze a Fidesz két új szlogenjét: a szocialista bórkerbotrányban a dolgozó kisemberektől vették el a pénzt.

A Fidesz frakcióvezetője felszólalásában bajnaizott is, majd elmondta, hogy a cég felügyelő bizottságában olyan emberek ültek, akik mind a szocialistákhoz köthetőek.

Rogán egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolta, aminek a vélja, hogy kivizsgálja, mit műveltek a szocialisták a Buda-Cash-botrányban.

Czomba: de nem csak Magyarországon van így

Czomba Sándor szerint abban iagza van az LMP-s politikusnak, hogy a nőkkel szemben van elmaradása a kormánynak, de az államtitkár azzal védekezett, hogy nem csak Magyarországon van az, hogy a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

Egyenlő béreket

Az LMP-s Széll Bernadett a női egyenjogúság és az egyenlő bérezés mellett állt ki, a képviselő szerint a Fidesz az elmúlt években már mindenkiért harcolt, kivétel az egyszerű, dolgozó emberekért, és a magyar nőkért, akiknek a bére még alacsonyabb: 21 százalékkal; nyugdíjuk 13 százalékkal kevesebb.

A nőket az EMMI továbbra is a szerint értékeli, hogy hány gyermeket vállalnak - utalt a minisztérium Nőnap alkalmából kiadott közleményére.   

Nem fogjék elhinni

De a kormány szerint is sokat tett a kormány a családokért.

Hoffmann Rózsa kívánsága: sok pelenka lobogjon a magyar köteleken

Hoffmann Rózsa szerint az alkotmány mindent megtesz a családpolitikáért, hogy több gyerek szülessen. De ennek ellenére a helyzet nem túl rózsás Hoffmann szerint: 33 év alatt 800 ezer fővel csökkent a népességszám, igaz az utóbbi években egyre több gyerek születik.

És ha ez így marad, akkor nem kell "a reformkorban megfogalmazott nemzethalállal szembenézni" - mondta Hoffmann Rózsa, aki szerint a kormány huszonegynéhány olan intézkedést hozott, ami segíti a gyermekvállalást. Ilyen az Erzsébet-program is.

Hoffmann szerint az a jó, ha nemcsak a lbogó lobog, hanem sok pelenka is a magyar köteleken.

Tállai szerint is bűnhődni kell

Tállai András államtitkár szerint nagyon szánalmas ez az MSZP-s védekezés. Merthogy szerinte nem a bankból, hanem a Buda-Cashből tüntetk el a pénzek. Az NGM államtitkára a válaszába még az IMF-et is behozta, merthogy ők írták elő a szabályozás szükségességét.

Tállai szerint ki kell deríteni, hogy kik és miért tették ezt a 100 milliárdos csalást.

MSZP: a Buda-Cash-ügy fideszes sztori

Az MSZP-s Lukács Zoltán a Matolcsy-féle MNB felelősségét firtatta a Buda-Cash-botrányban. Szerinte érdekes módon lett önálló bank a DRB, "majd másfél év múlva ellopják belőle a pénzt" - mondta.

Szerinte nem igaz, hogy ötévente lehetett csak ellenőrizni a brókerházakat, mert a törvény azt mondta ki, hogy ötévente kell, de azon belül bármikor lehetett. Amúgy meg ezt a törvényt többször is módosította a Fidesz, és mégsem változtatták meg ezt a passzust.

2010. szeptemberében ráadásul Szász Károly vizsgálta a Buda-Casht, megállapított kisebb szabálytalaságokat, de ilyen súlyosat nem. Összekevertek két Gyarmati János embert, a köztévé kiforgatta a Buda-Cash felügyelőbizottsági elnök szavait.

L. Simon: a Jobbik méltatlan a képviselőségre

L. Simon László államtitkár szerint méltatlan dolog, hogy a Jobbik egy nemrég elhunyt, nem közszereplő embert vádol meg azzal, hogy ügynök volt. L. Simon szerint az is érdekes, hogy épp egy olyan ember szavára adnak most,akiről folyamatosan azt mondták, hogy hiteltelen, nem szavahihető - utalt Simicskára.

L. Simon elismételte, hogy Orbán Viktor évekkel ezelőtt nyilvánosságra hozta az aktáit, elismerte, hogy a sorkatonai szolgálat alatt megpróbálták beszervezeni, nemet mondott, "később megfigyelés alatt tartottak engem".

Az államtitkár szerint a jobbikos képviselő azzal, hogy Orbán Viktorról így beszélt bebizonyította, hogy méltatlan az országgyűlési képviselőségre.

1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Mexikó 21 ezer egyenruhással teljesíti Trump követelését

Mexikó 21 ezer egyenruhással teljesíti Trump követelését

Nem kevés adófizetői pénzbe került Harry herceg és Meghan Markle új otthonának a felújítása

Nem kevés adófizetői pénzbe került Harry herceg és Meghan Markle új otthonának a felújítása

Gyanús csomag miatt lezárták a Fehér Házat

Gyanús csomag miatt lezárták a Fehér Házat

Rakétaként lő ki az új Ford Focus ST

Rakétaként lő ki az új Ford Focus ST

A fizetésképtelenség határán van a cégük - állítják békési vízművesek

A fizetésképtelenség határán van a cégük - állítják békési vízművesek

Tízcsapos guruló söröző lett ez az öreg tűzoltóautó

Tízcsapos guruló söröző lett ez az öreg tűzoltóautó