szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A halálbüntetés mellett foglalt állást Orbán Viktor Pécsen, amikor a kaposvári trafikos gyilkosságról kérdezték.

A Pécsen Páva Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a kaposvári dohányboltban a múlt héten halálra késelt fiatal eladólány ügyével kapcsolatban azt mondta, "elfogadhatatlan, ami történt, és a helyi városvezetésnek a teljes súlyával kell fellépnie".

A miniszterelnök hozzátette, "bár azt hittük, hogy pontot tettünk a magyar büntető törvénykönyvvel és bűnüldözéssel kapcsolatos kérdésekre, amikor bevezettük a három csapást és a tényleges életfogytiglant, a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani, és tudatni kell, hogy semmitől sem riadunk vissza".

©

Tavaly áprilisban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is a halálbüntetés visszaállítása mellett foglalt állást, ő akkor azt mondta, "a bíróságok nem ismerik a magyar valóságot", és hogy személy szerint sajnálja, hogy nem lehet visszaállítani a halálbüntetést.

A halálbüntetés visszaállítása egyébként a Jobbik programjának része, a párt már évek óta erről beszél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!