szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cpont ezen a héten annak járt utána, hogy miért nem szedi darabokra a két politikust melegnek nevező Ungár Klárát a "ballib sajtó." Ungár nem nyilatkozott, viszont Kocsis Máté leszögezte, hogy ő "nem buzeráns", és be is perelte a politikusnőt. Kocsis arról is beszélt, hogy szerinte egy piac parkolója kiváló helyszíne lehetne a Pride-nak.

Simicska Lajos nagy napja után a Célpont négy munkatársa felmondott és egy ma már klasszikusnak számító videóban jelentette, be, hogy "Orbán nem geci!" Ezért egy ideig nélkülöznie kellett mindenkinek a műsort. A jobbikos N1TV-hez távozó Kisberk Szabolcs kiválása után a korábbi stáb Cpont címen folytathatta a munkát, immár nem a Hír TV kötelékében, de a korábbi színvonalhoz hű minőségben.

Legfrissebb műsorukban annak jártak utána, hogy miért maradt következmények nélkül Ungár Klára, korábbi fideszes, későbbi SZDSZ-es, jelenleg szemás politikus facebookos kirohanása, amelyben Szájer József fideszes EP-képviselőre, és Kocsis Mátéra, a VIII. kerület polgármesterére melegként utalt. Mindezt azok után, hogy Orbán Viktor az Index kérdésére zavarában meglehetősen furcsán válaszolt, és megköszönte a magyarországi melegeknek, hogy nem provokálnak. A miniszterelnökben annyira benne ragadt a téma, hogy legutóbbi beszédében, amelyben az elmúlt öt év kormányzását értékelte megjegyezte, hogy Matolcsy György jól néz ki, de persze "nem ferdeségből."

 

A műsorból sajnos nem igazán derül ki, hogy miért van az, hogy Ungárt nem cincálja szét a "polkorrektségre" sokat adó "ballib sajtó", viszont Kocsis Máté parádésan reagál az őt ért "vádra." Nem lacafacázik, azt mondja a kamerába: "Nem vagyok buzeráns!" Kocsis arról is beszélt, hogy ha ő mondott volna ilyet, már biztosan meghurcolták volna, Ungár kijelentése viszont következmények nélkül maradt. A polgármester beperelte Ungárt, mert "nem vádolhat valaki büntetlenül egy családapát buzeráns viselkedéssel."

A videóban a Pride-ról is kérdezik Kocsist, aki elismeri, hogy a Fővárosi Közgyűlésben felmerült, hogy kitiltanák a Budapest Pride-ot az Andrássy útról, mert "provokatív eseménynek" nincs helye világörökségi területen. Sőt, Kocsis egy alternatív helyszínt is megemlít, a Nagybani Piac parkolóját. Majd hozzáfűzi, hogy erről nem dönthet a közgyűlés, mert a gyülekezési jog hatálya védi a Pride-ot.

Zárszóként a műsorvezető megjegyzi, hogy valószínűleg az EU-nak sem tetszene, ha kitiltanák a melegfelvonulást a belvároból, majd lecsap egy magas labdát:

Bőrtangások kamionjai helyett lehet, hogy Brüsszel ideológiai tankjai fognak végiggördülni az Andrássy úton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében