szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kedd éjjel kórházba vitt ötven külföldi közül kettőt kezelnek, állapotuk nem súlyos – közölte a budapesti Egyesített Szent László és Szent István Kórház orvos igazgatója szerdán. Müller Péter szerint egy felnőttről és egy gyermekről van szó, kezelik őket, állapotuk nem súlyos.

Kedden 22 órakor az Országos Mentőszolgálat a rendőrség kíséretében 50 külföldit vitt be az egyesített intézmény Szent László Kórház telephelyére, mert arra gyanakodtak, hogy valamilyen fertőző betegségük van, ami hasmenést, lázat okozott náluk.

Ambuláns szakorvosi vizsgálat után egy felnőttet és egy gyermeket vettek fel hasmenés miatt, kivizsgálásuk és kezelésük folyamatban van, állapotuk nem súlyos. A másik 48 ember tünet- és panaszmentes, nekik nem volt szükségük kezelésre – közölte az igazgató.

A közlés szerint Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi főosztályának megtették a szükséges bejelentést.

A Migration Aid szerda hajnalban közölte, hogy kedd késő este ismeretlen fertőzés miatt több menedékkérőt kórházba vittek a Nyugati pályaudvarról. A szervezet 56 emberről írt.

A civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó családokkal találkoztak. A betegeket busszal vitték kórházba, a Budapesti Közlekedési Központ segítségével. A vizsgálat után az egészséges embereket a rendőrség visszavitte a pályaudvarhoz, ahol időközben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fertőtlenítette az érintett területeket. A szervezet jelezte, hogy a teljes eljárás békésen zajlott le.

A Migration Aid közleménye szerint a fertőzés pontos eredete ismeretlen, a kórokozót csak a tenyésztés eredménye alapján lehet meghatározni, ami néhány napot igénybe vesz.

A buszt rendőrök kíséreték a kórházig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Ketten haltak meg egy felgyújtott kaposvári lakásban, Izraelben fogták el a gyanúsítottat

Ketten haltak meg egy felgyújtott kaposvári lakásban, Izraelben fogták el a gyanúsítottat