szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága szerdán nem vette tárgysorozatba azt az ellenzéki határozati javaslatot, amely a magyar rendőröknek a röszkei határnál migránsokkal szembeni fellépését vizsgálta volna.

A Vadai Ágnes, a DK politikusa és képviselőtársai által benyújtott indítványt egy igen és hat nem szavazattal elutasította a bizottság – közölte Firtl Mátyás, a bizottság kereszténydemokrata alelnöke az ülés utáni sajtótájékoztatón.   

Vadai Ágnes, Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos és Varju László független képviselők "a röszkei határállomáson történt – nemzetközi közvéleményt is megbotránkoztató – rendőrségi attak körülményeiről és hatásáról szóló határozati javaslat" címen nyújtották be előterjesztésüket.

A képviselők több kérdés tisztázására tettek javaslatot, köztük arra, hogy "milyen körülmények között indultak meg a menekültek a két országot elválasztó határzáron lévő kapun", továbbá mi indokolta "az aránytalan rendőrségi fellépést" a menekültekkel szemben szeptember 16-án.

A KDNP-s képviselő szerint több felvételen is látni lehetett, hogy elfogadhatatlan eszközökkel léptek fel a magyar rendvédelmi szervek ellen, a magyar határt nem jogkövető módon próbálták meg átlépni. Nincs arra indok, hogy a magyar parlamentnek foglalkoznia kellene a röszkei határnál történtekkel – közölte Firtl Mátyás. A bizottság alelnöke hozzátette, a magyar hatóságok emberfeletti munkával akadályozták a Magyarországot elérő áradatot.

Alapvető érdeknek nevezte, hogy a magyar határokon jelenleg uralkodó béke fennmaradjon, és hogy a magyar polgárok érdekében eddig elért eredményeket megtartsák, továbbá, hogy azokon a területeken, ahonnan a migráció, bevándorlási hullám elindul, ott az Európai Unióval közös megoldást találjanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció