szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

NATO-kerítés élességű kritikával tett közzé egy videót az Európai Parlament liberális pártjának elnöke, aki választási lehetőséget kínál a kanadai és a magyar módszer között a menekülpolitikában.

Guy Verhofstadt a magyar határon felhúzott kerítést állította szembe a kanadai kormány megoldásával, ahol a liberláis kormány bejelentette és megkezdte a menekültként elismert családok befogadását. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért elnöke szerdára egy Facebook bejelentés előfutáraként tette közzé a videót, Verhofstadt az Orbán-kormány régi EP kritikusának számít, vélhetően szerda délután sem lesz visszafogott a kritikákkal.

Posted by Guy Verhofstadt on Tuesday, December 15, 2015

A politikus elismerte a kritikát, hogy nagy különbség van aközött, hogy megválogatott és ellenőrzött számú menekültet fogad be egy ország, mint ahogy Kanada tette, illetve a magyar kerítéses megoldás között, mikor ellenőrizhetetlen számú menekülőt kell kezelni a határokon. Azonban hozzátette, hogy a történelem fog elbírálni, hogy miként cselekedett Európa a menekültekkel, ezért helyesen kell cselekednünk. Meglátása szerint jelenleg falak és pengés drótkerítésen kívül nincs európai stratégia és nincs emberséges regisztráció sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon