szerző:
hvg.hu

Megvan a Jobbik tisztújításának eredménye, legalábbis ami az elnököt illeti.

Az alfahír.hu tudósítása szerint Vona Gábort 79 százalékkal választották újra pártelnöknek. Az adatok szerint 479-en szavaztak igennel és 116-an nemmel.

©

Az újraválasztot pártelnök a kongresszuson bejelentette, lemond frakcióvezetői posztjáról, azt szeretné, ha Volner János lenne az utódja. Ez a Jobbik szóvivője szerint a küldöttek jelentős részét meglepte, a frakciót viszont nem annyira, miután erről már korábban is szó volt.

Vona Gábornak a zárt kongresszuson elhangzott, bő félórás beszédét az internetes N1 TV tette közzé. E szerint a pártelnök egyebek mellett a változás igényét hangsúlyozta és a kormányképes

Ők lettek az alelnökök
222 Janiczak Dávid
310 dr. Fülöp Erik
419 Sneider Tamás
443 Toroczkai László
465 Z. Kárpát Dániel
494 Volner János

Vona Gábor négy hangsúlyos területet jelölt meg: az eszmeiség tisztázását, a választási és kormányprogram elkészítését, a párt strukturális reformját és a politikai kommunikáció megerősítését. Fontosnak ítélte a külső szakemberek bevonását, és jelezte: személyesen kívánja vezetni a párt kormányzati előkészítő bizottságát.

Mint mondta, pártja jövőjét a hit, a fegyelmezettség és a profizmus jelszavak alapján képzeli el és ismét kiemelte, hogy reményt kell adni az embereknek.

Az alelnökök választása fél három körül kezdődött. A küldöttek 10 jelöltből választhantak ki hatot, Novák Előd jelenlegi alelnökre hiába gyűltek az ajánlások, rá nem lehet szavazni, mert indulását az elnök megvétózta. Ennek okáról részletesebben itt írtunk.

A várható eredmények a pénteki számokból körvonalazódhatnak (a vétó miatt Novák és Hegedűsné nem játszik, utóbbi pénteken közölte, hogy okafogyott a jelölése): az alelnökök jelölési folyamatában résztvevő szervezetek 84,1 százaléka Volner Jánost, 75,1 százaléka Toroczkai Lászlót, 71,6 százaléka Z. Kárpát Dánielt, 65,6 százaléka Sneider Tamást, 47,9 százaléka Hegedűs Lorántnét, 47 százaléka Novák Elődöt, 46,7 százaléka Fülöp Eriket, 38,4 százaléka Janiczak Dávidot, 21,6 százaléka Kepli Lajost, 17,5 százaléka Murányi Leventét és Gyüre Csabát, 14,9 százaléka Bana Tibort jelölte.

Hegedűsné érve:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!