szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar határt átlépve döntötte meg a Guinness-rekordot május végén egy 39 éves brit férfi, aki 24 óra alatt 12 országba jutott el kizárólag tömegközlekedéssel.

Kifulladva jelentkezett be a magyar-osztrák határról május 26-án reggel Adam Leyton, aki az előző 24 óra alatt 12 országba jutott el csak és kizárólag vonattal, busszal, repülővel és gyalog.

Az alábbi videón a 4. perctől látható, ahogy megérkezik a magyar határhoz, majd eléri a célt Ausztriában.

Egy nappal korábban a németországi Perlből indult, és Luxemburgon, Franciaországon, Belgiumon, Hollandián, Dánián, Svédországon, Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon át jutott el az osztrák határ túloldaláig.

Az utolsó 4,2 kilométert a szlovák-magyar-osztrák határnál futva tette meg.

A rekorddöntési kísérlet sikerült, az egyébként a netes vállalkozásából élő férfi kizárólag tömegközlekedési és menetrend szerinti járatokkal teljesítette a távot. Ezzel egy 1993-as rekordot döntött meg, akkor egy négytagú társaság 11 országban járt vonattal 24 óra alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!